Notícies

Reobre Buenavista, una casa de menjars centenària del Raval

Marc Roca assessora un restaurant que segueix sent propietat de la família que el va obrir el 1918

Iker Morán
Escrit per
Iker Morán
Periodista
Casa de Comidas Buenavista
Foto: Casa de Comidas Buenavista Casa de Comidas Buenavista
Publicitat

Fa més d'un segle, el Raval ja estava de moda. Des del 1918 i durant les primeres dècades del segle passat, el restaurant Buenavista va ser un dels locals més emblemàtics de la zona, molt ben situat a prop del llavors nou teatre Goya i lloc de referència per a celebracions. Més de 100 anys després, torna a obrir les portes com a part de l'hotel boutique Antiga Casa Buenavista, amb un lleuger canvi de nom. Ara es diu Casa de Menjars Buenavista, però a la mateixa ubicació (Ronda Sant Antoni, 84) i amb la mateixa propietat de fa un segle, la família Moraví.

Casa de Comidas Buenavista
Foto: Casa de Comidas BuenavistaCasa de Comidas Buenavista

Aquesta és una història magnífica i que molts negocis voldrien a l'hora de presentar credencials d'autenticitat. Però en realitat, també implica una gran responsabilitat per a l'equip al capdavant d'aquesta reobertura singular i centenària. Marc Roca (Restaurant Blau) assessora una carta que compleix el que s'espera d'una autèntica casa de menjars: producte, poques floritures, molts guisats i una proposta fàcil d'adaptar-se al comensal, tant si la idea és picar una mica ràpid, com si hi ha marge per a un petit homenatge, o bé una visita puntual.

Buenavista als seixanta del segle XX
Foto: Casa de Comidas BuenavistaBuenavista als seixanta del segle XX

És molt bona la truita amb bacallà al pil-pil, un producte molt ben tractat, com la resta de mariscos, peixos i carns. Per entrar en calor, uns calamarsets amb cigrons molt saborosos, encara que esperàvem una salsa una mica més melosa. Les postres mereixen una menció a part, amb un toc d'enginy i R+D que revisita clàssics com el valencià, signa un flam d'ou i vainilla que és tot un èxit o converteix en pastilla de xocolata el pastís Sacher. 

Ens expliquen que, encara que inicialment s'oferien dos menús degustació, ara com ara s'ha eliminat aquesta opció, si bé sempre queda allò de posar-se en mans de Marc Amado, que dirigeix la sala amb molta cura. Menú del dia? Ni n'hi ha ni n'hi haurà. La carta de vins és molt extensa en referències. I el de casa, per cert, és molt correcte: ve de la Terra Alta, fet per a la casa i se serveix directament d'un tirador.

NO T'HO PERDIS: La millor cuina catalana de Barcelona

Llegeix el número de gener de Time Out Barcelona amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions d'oci i cultura de la ciutat

Més de Love Local

    Últimes notícies

      Publicitat