Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Agut
Foto: Time Out Barcelona Agut

Reobre l'Agut, un dels grans restaurants de cuina catalana de Barcelona

L'establiment, de gairebé de 100 anys d'història, reobrirà per la Mercè

Ricard Martín
Escrit per
Ricard Martín
Publicitat

La pandèmia vírica va tenir una pandèmia derivada de tancaments de restaurants emblemàtics al centre de Barcelona. Les dues víctimes més il·lustres van ser el Senyor Parellada i l'Agut, aquest darrer un restaurant que va romandre 97 anys obert, sempre en la propietat de la nissaga familiar Castellví-Manubens-Cabau. 

La bona notícia és que l'Agut reobrirà pels volts de la Mercè: se n'ha fet càrrec el grup de restauració Pitapes, que té el restaurant Pitapes a Mollet del Vallès, el Pitapes Granollers i Socarrat, el restaurant del club de golf de Mollet del Vallès.  

En Xavier Tutó, un dels socis de Pitapes, explica que "potser reobrirem per la Mercè, o potser només farem una jornada de portes obertes". Però el que sí que és definitiu és que durant l'octubre aquest clàssic estarà funcionant. "El 2024 l'Agut arribarà als cent anys, i volem que hi arribi en plena forma", vaticina Tutó.   

Agut
Foto: Iván MorenoUn dels plats clàssics de l'Agut

Tutó detalla que "ens uneix una molt bona amistat amb en Jordi Castellví, i ens ha posat totes les facilitats del món per reobrir l'Agut. Ell s'ho podria haver venut pels diners que volgués, i que ho fotessin a terra i hi obrissin una pizzeria. Ves a saber...", reflexiona. 

Perquè la intenció de la nova propietat és "exercir la cuina tradicional catalana, de proximitat, i tornar a ser un dels millors restaurants de Barcelona en aquest segment". I assegura que no han fet cap canvi en l'estructura del restaurant, "només una neteja a fons", després d'un any i escaig de tancament.

En una ciutat cada cop més plena de decorats de cartó pedra, seria un error modificar un restaurant ple de mobiliari antic, curosament restaurat i amb un disseny harmoniós, càlid i acollidor (per no esmentar que hi ha les parets hi ha un patrimoni pictòric modernista notable).

No està tan clar si mantindran aquell excel·lent menú de migdia a 15 euros, que si te'l menjaves a la barra sortia per la irrisòria quantitat de 12: "Hem de trobar una manera de treballar el menú amb els mateixos ingredients de la carta. Perquè si no has d'anar a buscar peix de piscifactoria… I no té sentit. Potser 15 euros no, però 18 o 19, potser sí". 

NO T'HO PERDIS: Els millors restaurants de cuina catalana

Llegeix el número de setembre de Time Out Barcelona amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions d'oci i cultura de la ciutat 

Més de Love Local

    Últimes notícies

      Publicitat