Global icon-chevron-right Espanya icon-chevron-right Barcelona icon-chevron-right La Mercè 2020: portes obertes

Alerta! Ens esforcem per informar acuradament, però aquests són temps inusuals, així que comprova sempre abans de sortir.

Fundació Miró
©Shutterstock Fundació Miró

La Mercè 2020: portes obertes

Els museus, monuments i edificis que obren portes gratis durant les festes de la Mercè

Per Time Out Barcelona Editors
Advertising

La Mercè del 2020 potser no passarà a la història com la millor de les festes majors viscudes, però sí que la recordarem per la seva adequació a les circumstàncies del moment. Tenim detalls del piromusical, i també dels concerts, a banda d'informació general sobre actes que es faran i clàssics que se suspenen –com el correfoc–. Enguany també podreu aprofitar les jornades de portes obertes dels principals museus, monuments i edificis emblemàtics de la ciutat. 

NO T'HO PERDIS: Coses per fer al setembre

 

Fundació Joan Miró
© Maria Dias

Fundació Joan Miró

Museus i institucions Art i disseny Sants - Montjuïc

A la Fundació Miró faran portes obertes el divendres 25 per celebrar la Mercè. A més d'endinsar-vos a l'univers de Miró, a la permanent, encara es pot visitar el projecte d'Antoni Llena a partir de l'arxiu de dibuixos de Miró; l'exposició de l'artista índia Nalini Malani, 'No em sents', i la proposta de Julia Spínola a l'Espai 13. També podeu aprofitar la visita per gaudir lliurement dels diferents espais del museu i el seu entorn.

Fundació Miró. Dv. 25, de 11 a 19 h

Advertising
Museu Frederic Marès
©Museu Frederic Marès – Guillem F-H

Museu Frederic Marès

Museus i institucions Art i disseny El Gòtic

El 24 de setembre podreu descobrir el museu Frederic Marès i les seves col·leccions (per temes d'aforament es recomana reservar entrada prèvia a la web). L'escultor col·leccionava tot el que queia a les seves mans, des de raspalls a gots d'òpera i gàrgoles; el 1944 va donar les seves col·leccions a la ciutat i dos anys més tard s'inaugurava el museu que du el seu nom, situat en una part de l'antic Palau Reial dels Comtes de Barcelona.

Museu Frederic Marès. Dj. 24, d'11 a 20 h 

 

El Born Centre Cultural
© Irene Fernández

El Born Centre de Cultura i Memòria

Llocs d'interès Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera

Visiteu el Born el dijous 24. Per celebrar la Mercè fan portes obertes a l'exposició permanent i a la temporal dedicada a Perich i també ofereixen activitats gratuïtes: les visites exprés al jaciment per descobrir les dues patrones de la ciutat (cada 30 minuts, de les 12 a les 13.30 h i de 17 a 18.30 h) i les visites per a públic familiar, per jugar al que jugava la canalla del 1714 (cada 30 minuts, de les 12.15 a les 13.15 h i de les 17.15 a les 18.15 h). 

El Born Centre de Cultura i Memòria. Dj. 24, de 10 a 20 h

Advertising

Museu Picasso

Museus i institucions Ciutat Vella

El Museu Picasso se suma a les portes obertes el 24 de setembre. A més de la col·lecció permanent –enguany se celebren els 50 anys de la important donació que l'artista malagueny va fer a la ciutat de Barcelona– podeu visitar 'Jamais', dedicada a l'objecte surrealista d'Óscar Domínguez, i la mostra de l'artista holandès Marijn van Kreij, que s'ha dedicat a revisar el treball de Picasso destacant-ne elements, com la finestra. Es recomana reservar entrada prèvia a la web del museu per qüestions d'aforament.

Museu Picasso. Dj. 24, d'11 a 20 h

Museu Etnològic i de Cultures del Món - Montcada
Foto: Facebook Museu Etnològic i de Cultures del Món

Museu Etnològic i de Cultures del Món

Museus i institucions Història Barcelona

Aprofiteu la jornada de la Mercè, amb portes obertes als dos centres del Museu Etnològic; la seu de Montcada, amb un viatge pel móni les cultures a través dels seus vestigis i objectes; i la de Montjuïc, on es reflexiona sobre la societat actual i el patrimoni. Es recomana reservar entrada prèvia a través de la web del centre.

Museu Etnològic. Dj. 24, de 10 a 20 h

Advertising
Fundació Joan Brossa
Foto: Fundació Joan Brossa

Fundació Joan Brossa

Museus i institucions Art i disseny Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera

Apropeu-vos a descobrir la fundació Joan Brossa o revisitar-la el dijous de la Mercè. A més de l'exposició dedicada a les connexions de la mèdium Josefa Tolrà amb el poeta Joan Brossa, també podreu veure el nou treball de Laia Estruch.

Fundació Joan Brossa. Dj. 24, de 16 a 21 h

Monestir de Pedralbes

Museus i institucions Pedralbes

El dijous 24 podeu visitar el Monestir de Pedralbes, una joia de l'arquitectura gòtica; a banda de l'església també destaca el claustre del segle XIV. No es va obrir al públic en la seva totalitat fins al 1983 i visitar-lo permet descobrir com era la vida quotidiana del monestir femení (a l'actualitat una petita comunitat de monges viu annexa al recinte històric). Per la situació sanitària, es recomana reservar l'entrada a través de la web del museu. 

Monestir de Pedralbes. Dj. 24, de 10 a 17 h

Advertising

CosmoCaixa

Museus i institucions Ciència i tecnologia Sant Gervasi - La Bonanova

Aprofiteu el dijous de Mercè per tornar al CosmoCaixa; l'entrada serà gratuïta però s'ha de reservar la franja horària en què voleu visitar el centre a través de la seva web. A més de la presentació de la Sala Univers, estrenada l'any passat, podreu gaudir de l'experiència immersiva 'Symphony. Un viatge al cor de la música', i us convertireu en un músic més de l'orquestra dirigida per Gustavo Dudamel (també cal reservar entrada).

CosmoCaixa. Dj. 24, de 10 a 20 h

Museu de Ciències Naturals
Foto: Shutterstock

Museu de Ciències Naturals de Barcelona

Museus i institucions Història natural El Besòs i el Maresme

Per celebrar la Mercè, al Museu de Ciències Naturals fan portes obertes el dijous 24. No deixeu de visitar l'exposició dedicada als primats ni oblideu de pujar al terrat on trobareu la primera coberta verda silvestre de la ciutat (es pot visitar a partir de les 16 h). Per reconnectar amb la natura, apropeu-vos al Jardí Botànic de Montjuïc, que també celebra la patrona de la ciutat amb portes obertes.

Museu de Ciències Naturals. Dj. 24, de 10 a 20 h 

Advertising
Plaça del DHUB
© Maria Dias

Museu del Disseny de Barcelona

Museus i institucions El Parc i la Llacuna del Poblenou

Portes obertes per celebrar la Mercè el dijous 24. Hi podreu visitar les mostres de disseny de producte, les col·leccions d'arts decoratives, la de disseny gràfic i la de moda i indumentària. Es recomana fer reserva prèvia d'entrada a través de la web del museu. 

Museu del Disseny. Dj. 24, de 10 a 14 i de 15 a 20 h 

Can Framis. Fundacio Vila Casas
© Maria Dias

Museu Can Framis. Fundació Vila Casas

Museus i institucions Art i disseny Sant Martí

Aprofiteu el cap de setmana de festa major per apropar-vos a Can Framis o als Espais Volart de la Fundació Vila Casas. Al museu del Poblenou podeu descobrir-hi la col·lecció d'art contemporani; als espais de l'Eixample presenten noves exposicions. 

Can Framis. Ds. 26, d'11 a 18. Dg. 27, d'11 a 14 h

Advertising
Museu Maritim de Barcelona Drassanes
© Maria Dias

Museu Marítim de Barcelona

4 de 5 estrelles
Museus i institucions Història El Raval

El Museu Marítim se suma a les portes obertes per celebrar la Mercè. A més del recinte, una joia del gòtic civil a la ciutat, també podreu gaudir de les exposicions permanents dedicades a la navegació, el mar i la seva gent, i també les temporals 'Cants de sirena' i 'Josep Coté, fotògraf a bord'. 

Museu Marítim. Dj. 24, de 10 a 19 h

CaixaForum
© Maria Dias

CaixaForum

Museus i institucions Art i disseny La Font de la Guatlla

Portes obertes al CaixaForum per celebrar la Mercè. Aprofiteu els últims dies de l'exposició 'Objectes de desig', que explora les connexions del disseny i el surrealisme, i '¡On som, on podríem ser', a partir de les obres de la col·lecció LaCaixa. Es recomana reservar entrada prèvia al web del centre. 

CaixaForum. Dj. 24, de 10 a 20 h

Advertising
Pavelló Mies van der Rohe
Foto: Rafa Vargas

Pavelló Mies Van der Rohe

Museus i institucions Sants - Montjuïc

Apropeu-vos el dijous de Mercè a visitar el Pavelló Mies van der Rohe. Construït amb motiu de l'Exposició Universal de Barcelona el 1929 per l'arquitecte alemany i Lilly Rich, és un d'aquells edificis de visita periòdica; coincidint amb el Gallery Weekend presenten la instal·lació de l'artista brasiler Laercio Redondo que, a través d'una peça sonora, el dibuix i la fotografia, reflexiona sobre l'estructura física i simbòlica del pavelló. 

Pavelló Mies van der Rohe. Dj. 24, de 10 a 20 h

 

Montjuic castle
© Olivia Rutherford / Time Out

Castell de Montjuïc

2 de 5 estrelles
Llocs d'interès Sants - Montjuïc

Avui pot ser un bon moment per tornar al Castell de Montjuïc, que fa portes obertes per celebrar la Mercè. A banda de visitar les instal·lacions de la fortificació i enfilar-vos als merlets per a les vistes sobre el port i la ciutat, feu memòria sobre el passat de la muntanya a l'exposició que revisa els anys de barraquisme a Montjuïc. 

Castell de Montjuïc. Dj. 24, de 10 a 20 h

Advertising
Poble Espanyol
© Poble Espanyol

Poble Espanyol

Llocs d'interès Visites turístiques Sants - Montjuïc

El Poble Espanyol fa portes obertes tots els dies festa major, del 23 al 27 i que cal fer reserva prèvia d'entrada a la seva web. Estarà obert i es podrà visitar tot el recinte, axí com el Museu Fran Daurel, el monestir romànic de Sant Miquel i l'Ajuntament de Valderrobles. Una bona oportunitat per descobrir l'espai de Montjuïc, i els artesans que hi resisteixen.

Poble Espanyol. Dj. 24, de 10 a 24 h. Dv. 25, de 12 a 24 h. Ds. 26 i dg. 27, de 10 a 12 h

Fabra i Coats Centre d'Art Contemporani
© Maria Dias

Fabra i Coats Centre d'Art Contemporani

Art Sant Andreu

El centre d'art contemporani és de visita gratuïta habitualment, però coincidint amb la Mercè ofereixen un parell de visites guiades a les mostres actuals; podeu veure-hi l'exposició de Jordi Mitjà i el projecte de 'La biblioteca infinita'. Es recomana contactar amb el centre per fer reserva prèvia per a les visites.

Fabra i Coats Centre d'Art Contemporani. Dj. 24, de 10 a 20 h

Advertising

Centre Cívic Pati Llimona

Llocs d'interès Ciutat Vella

El centre cívic del Gòtic se suma a la jornada de portes obertes el dia de la Mercè. S'hi exposa una part del projecte 'Estimat diari', la web creada per l'Ajuntament de Barcelona per recollir i fer visible com estaven vivint els infants el confinament provocat per la crisi sanitària; a partir dels seus dibuixos, pintures i relats es va crear el diari que ara es presenta.

Centre Cívic Pati Llimona. Dj. 24, de 10 a 14 h i de 16 a 20 h

Recomanat

    També t'agradarà

      Advertising