Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Superclàssic
Foto: Ricard Martín Superclàssic

Reobre una de les terrasses més icòniques del Raval com a gran bar de vermut

Superclàssic, del xef de Last Monkey, agafa el testimoni de l'Iposa, al costat de la Boqueria

Ricard Martín
Escrit per
Ricard Martín
Publicitat

Recordeu el Bar Iposa? Aquell bar tan bonic del Raval que amb prou feines era una espitllera oberta a la paret i una terrassa fantàstica, just al patí de darrere de la Boqueria. Hi anaven turistes i locals, i va estar molt de moda a principis de la dècada dels 2000: una estampa icònica de bucolisme urbà en un barri que sempre s'emporta la pitjor part de les crisis. 

Doncs la bona notícia és que el xef Stefano Mazza, propietari del Last Monkey de Sant Antoni l'acaba de reobrir amb el nom de Superclàssic (Floristes de la Rambla, 14, obert de moment de divendres a diumenge de 12 a 23 h.). "Fa vint anys quan vaig arribar a Barcelona, i no m'imaginava que seria cuiner, anava sempre al Ra, al Dos Trece i sobretot a l'Iposa. Fa poc, quan li comentava a la gent que el volia reobrir, la resposta sempre era: Agafes l'Iposa? Això és un superclàssic! Doncs mira, el nom m'agrada i s'ha quedat així", comenta Mazza. 

Superclàssic
Foto: Ricard MartínSuperclàssic

Val a dir que per la magnificència de la terrassa –rere la Boqueria, als jardins de Dr Fleming a l'empara de la biblioteca de Catalunya i la Reial l'Acadèmia de Medecina, amb un parc infantil al costat– això rajaria sol, però Mazza hi ha disposat una oferta de menjar i beure de primera divisió en l'apartat vermut. "No volia fer res complicat, sinó un lloc de bona cervesa, bons vermuts, vins a copes guais i alguna coseta per picar. Però t'engresques, i acabes tenint més platets del que volies", explica. Terrassa i aperitiu bo al costat de la Boqueria? Doncs no és tan fàcil de trobar. L'altre dia vaig seure en un bar venerable de la Gardunya i em van clavar 11 euros per una cervesa i unes patates braves congelades infames. 

Les patates braves del Superclàssic
Foto: Ricard MartínLes patates braves del Superclàssic

Aquí les tapes són molt ben fetes: les braves (4'80 €) tenen salsa d’aquella ben confitada i carnosa, amb nyores, l'ensaladilla russa és cremosa i amb la tonyina fresca. Mazza compra a la Boqueria, i es nota. I no és que tingui vermut de la casa: és que els fan ells, amb resultats tan excel·lents com un de macerat amb cireres i pero ximenes que té un grau alcohòlic respectable, però passa com l'aigua, o un altre d'exquisit i aromàtic amb poma i canyella. I la canyeta, ben tirada i a 1'80 euros. "Hem volgut mantenir una relació qualitat-preu bona, que mantindrem quan arribi el turista", explica. Aprofiteu ara, abans que hi hagi bufetades. 

Superclàssic
Foto: Ricard MartínSuperclàssic

NO T'HO PERDIS: Els millors restaurants de Barcelona

Llegeix el número de maig de Time Out Barcelona, ​​amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions d'oci i cultura de la ciutat

Més de Love Local

    Últimes notícies

      Publicitat