Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Reobren els xiringuitos de platja de Barcelona

Podran aixecar la persiana mentenint un màxim de 30 taules per establiment

Ricard Martín
Escrit per
Ricard Martín
Publicitat

En l'últim moment, però ha passat: l'Ajuntament de Barcelona ha arribat a un acord amb els xiringuitos de platja de la ciutat per garantir la seva viabilitat. Avui, dilluns 25 de maig i primer dia de la fase 1 a Barcelona, ​​els xiringuitos podran aixecar la persiana mantenint un màxim de 30 taules per establiment. La distància de seguretat entre taules serà factible a força d'habilitar passarel·les i tarimes, i en aquests espais addicionals es podran instal·lar para-sols. L'espai reservat a hamaques i para-sols (en el cas dels xiringuitos que el tinguin autoritzat) no es modifica.

L'Ajuntament de Barcelona ha rebaixat el 75% de la taxa als xiringuitos que obren durant la temporada, i també se'ls retornarà el 100% dels dies que no hagin pogut obrir a causa de l'estat d'alarma previ al 25 de maig. A més, es permetrà que la temporada s'allargui fins al 30 de novembre.

Els xiringuitos que s'havien muntat abans de l'estat d'alarma, majoritàriament, començaran a atendre clients de cara al proper cap de setmana, aprofitant el pont de la segona Pasqua. Els que encara no s'havien muntat s'agilitzaran els tràmits per fer-ho i iniciaran l'activitat durant la primera quinzena de juny. En total, seran 11 xiringuitos (hi havia quinze: els quatre restants van renunciar a principis d'any). Segons Roger Pallarols, director del Gremi de Restauració de Barcelona, ​​"l'acord salva els mobles de la temporada d'aquest any i evita l'estampa d'unes platges sense serveis legals".

NO T'HO PERDIS: Les millors terrasses de Barcelona obertes a la fase 1

Les millors idees d'oci i cultura per fer a casa a la nova Time In Pocket interactiva


Time Out Love Local campaign logo

La campanya Love Local de Time Out dona suport als negocis d'oci i cultura de Barcelona. Descobreix com pots ajudar a salvar els llocs que fan de Barcelona una ciutat genial


Últimes notícies

    Publicitat