Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Muntatge de 'Silent music IV' de Jaume Plensa
Fundació Catalunya La PedreraMuntatge de 'Silent music IV' de Jaume Plensa

Retiren l'escultura de Jaume Plensa de la Pedrera després de més de cinc mesos a l'edifici

L'obra de l'autor barceloní 'Silent music IV' que mesurava tres metres d'alçada i pesava 200 quilos

Laia Jordà Sánchez
Escrit per
Laia Jordà Sánchez
Publicitat

Jaume Plensa diu adeu a Barcelona durant un temps. El passat 30 de juliol els operaris de la Fundació Catalunya la Pedrera van desmuntar i retirar l'obra de l'escultor català de la part superior de l'emblemàtic edifici. L'escultura s'anomenava 'Silent Music IV' i funcionava com una al·legoria musical de més de tres metres d'alçada i 200 quilograms. L'obra estava a La Pedrera des del passat 18 de febrer i formava part de l'exposició 'Jaume Plensa. Poesia del Silenci', formada per 108 obres repartides per l'edifici gaudinià, que també han estat retirades.

El desmuntatge va començar al voltant de les vuit del matí el passat diumenge 30 de juliol i va ser necessari tallar-la per poder ser retirada a causa de les seves dimensions. El mateix escultor va presenciar el desmuntatge de la seva escultura i va assegurar que, tot i que és i sempre serà "fill de Barcelona" va confessar que necessita un descans i que continuarà centrat a tirar endavant altres projectes internacionals a altres llocs com la ciutat europea d'Estocolm, al museu de Taipei, a Taiwan i a Nova York, entre d'altres.

L'exposició "Jaume Plensa. Poesia del Silenci" ha estat una de les grans mostres de l'escultor català a la ciutat, amb obres tan conegudes com 'Flora' que estava situada a la porta de la Casa Milà i va ser retirada el passat dissabte 29. L'obra 'Silent Music IV' formava part d'aquest projecte que Plensa havia pensat com un diàleg entre les mateixes obres i l'edifici de Gaudí.

NO T'HO PERDIS: Les millors exposicions de Barcelona

Llegeix el número de juliol i agost de Time Out Barcelona amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions d'oci i cultura de la ciutat

Més de Estiu

    Últimes notícies

      Publicitat