Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Gerblé
Foto: Gerblé

Retiren unes galetes per la presència de la droga burundanga i atropina

Les autoritats sanitàries han ordenat la retirada d'aquesta partida de pastes de la marca Gerblé

Laia Jordà Sánchez
Escrit per
Laia Jordà Sánchez
Publicitat

Si creieu que ja ho havíeu escoltat tot, esteu molt equivocats. El Ministeri de Sanitat ha ordenat la retirada d'una partida de galetes de la marca Gerblé per la presència de la droga burundanga, o escopolamina, i del medicament atropina. En adonar-se'n, les autoritats catalanes ja han donat la veu d'alerta i les espanyoles ja han avisat a la resta de comunitats autònomes.


Les galetes es tracten de les de la gamma sense gluten de la marca, que contenen trossos de xocolata, i que gràcies a un autocontrol de la mateixa empresa, s'han adonat que també portaven burundanga i atropina. El lot afectat és el 51914913 i la data de caducitat és del 20/09/2023. Les galetes han estat venudes per tot l'estat, és per això que el Ministeri ha avisat que tothom qui pugui tenir el producte a casa, no el consumeixin.

La burundanga és una droga que, en ser ingerida, ocasiona un estat de somnolència que dona peu a la passivitat, on la persona perd la voluntat. Aquesta droga és coneguda per fer-se servir per cometre actes delictius aprofitant-se de l'estat de submissió de la persona afectada. En canvi, l'atropina es fa servir en casos mèdics com per introduir l'anestèsia general o els espasmes gastrointestinals. 

NO T'HO PERDIS: Menjar per a celíacs a Barcelona

Llegeix el número de juliol i agost de Time Out Barcelona amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions d'oci i cultura de la ciutat

Més de benestar

    Últimes notícies

      Publicitat