0 M'encanta
Guarda-ho

Menjar per a celíacs

Assessorats per l'Associació de Celíacs de Catalunya, hem elaborat aquesta llista de restaurants per a celíacs

A Catalunya hi ha més de 8.000 celíacs, i quan volen menjar fora de casa no només no poden consumir aliments amb gluten sinó que han de vigilar la contaminació creuada: evitar que els estris estiguin en contacte amb productes amb gluten, i això passa per vigilar des de la planxa fins al ganivet del pa. Assessorats per l'Associació de Celíacs de Catalunya, hem elaborat aquesta llista de restaurants per a celíacs:

Can Conesa

Recomanat

Potser el cas més conegut és el d'Entrepans Conesa, on Josep Conesa fa set anys que serveix quasi tota la carta sense gluten. “El celíac és molt desconfiat. Pot menjar un entrepà i haver d'anar a l'hospital. Però aquí al·lucinen de poder menjar un enrepà dexistorra, pebrots i salsa brava fora de casa”, riu en Josep. El pa, fet amb blat de moro i ou, els arriba directament tallat del forn, i el gènere es rosteix en una planxa a part: “Per fer un entrepà sense gluten, s'atura la producció i el fem especialment”. Conesa és sincer, però, sobre el sabor del pa: “És un pal molt fort per qui ha de canviar”. Però això es compensa amb una carta de més de quaranta entrepans freds i calents sense gluten, tan saborosos com un d'escalivada amb formatge gratinat. Evitar el gluten costa 0,75 euros.

Llegir-ne més
El Gòtic

Nectari

Recomanat

Més enllà dels entrepans, Nectari ofereix una etensa carta de cuina creativa per celíacs. I amb un control ferri sobre l'utillatge: “tots els utensilis els tenim envasats al buit. I el pa, fet per nosaltres, es prepara completament a part”. Això ho explica la Conxita Ricard, que pot servir plats complexos com els encenalls de foie gras, el coulant de xocolata o la vieira coquillage sense por d'inflamacions a l'intestí. O un milfulls de tonyina de compota de tomàquet. “El celíac que no ens coneix queda impressionat, i el preu dels plats sense gluten no puja”.

Reserva ara Llegir-ne més
Eixample
Advertising

Trabal

El celíac que busqui un menú diari té una benedicció en el restaurant Trabal. Pedro Pérez, el cap de cuina, ens informa que “pràcticament tots els plats de la carta són absents de gluten. I els del menú, també”. No cal resignar-se al bistec i l'amanida, al migdia: totes les salses es preapren amb cura i aquí es pot gaudir de fricandó, lasanya, mandonguilles, pasta i croquetes sense gluten. Amb dotze anys de trajectòria, el restaurant Trabal és l'espai més vetarà de la ciutat sensible als celíacs.

Reserva ara Llegir-ne més
Gràcia

Tijuana

I per als celíacs que busquin distreure el paladar sense caure en les opcions habituals, el restaurant Tijuana ofereix una completíssima oferta de cuina mexicana sense gluten. Un fet molt destacable, si pensem que el maleït midó és un component fonamental dels nachos i les tortillas. Vegeu nachos machos, amb formatge, guacamole i xoriçp, o els Tijuana, amb formatge i jalapeños, que en són alguns. Tampoc no s'aturen aquí: reprodueixen també clàssics de la cuina mexicana com la vedella macerada amb xili i frijoles aptes per celíacs.Això sí, us haureu d'abstenir de menjar tacos. El fet que el restaurant sigui propietat d'una família catalana demare asteca, fa que el picant dels plats sigui moderat.

Llegir-ne més
Advertising

Da Paolo

Finalment, el Celíac que busqui un festival de pasta sense gluten faria bé d'acudir a Da Paolo, amb una molt completa carta de pastes, pa, antipasti i pizzes sense gluten.

Llegir-ne més
Sants - Montjuïc

Gut

El Gut entra per la vista, amb el seu mobiliari en blanc impoŀlut trencat per les cadires de fusta vintage. És petit i allargat, però gràcies a la iŀluminació se n'ha sabut treure molt partit. Hi serveixen esmorzars, dinars (un menú de bona relació qualitat-preu), sopars i també copes. La carta és curta i aposta per una cuina de fusió mediterrània i asiàtica, amb plats com el pollastre al curri de kerala amb mango i raita o un pop a la planxa amb amanida de patata, pastanaga i salsa d’alvocat deliciós. Fan cuina non-stop: a partir de les 17 fins les 20, entra en joc una carta de tarda que és una versió reduïda de la de la nit. Han ampliat la seva oferta amb un servei d'esmorzars de forquilla diferents –de dilluns a divedres, de 8.30 a 12, tant hi pots menjar un frankfurt de tofu com uns canelons de peus de porc o un bacallà amb samfaina!– i el 90 % de la seva carta és apta per a celíacs. També entrepans per esmorzar, pastissos i cervesa sense gluten.

Llegir-ne més
Gràcia
Advertising

Comentaris

9 comments
EVA V

Hola a tots,
si aneu al Vendrell us recomano La Marisqueria ANCORA II, Tota la carta Adaptada sense gluten. A la meva filla li encanten els calamars. I si aneu a Calafell La Pizzeria GIUSEPPE i el Restaurant Italià VINGUI VA?

Marina V

Us heu deixat la

GELATERIA GOCCE DI LATTE

C/espaseria 14 (el born)

Tots els gelatsts son sense gluten i sense lactosa.

Enfoc A

Jo us recomano una pizzeria amb el 90% de la carta amb plats sense gluten, i la pasta fresca. Il piccolo focone, us passo l'enllaç de la seva web. Jo vaig tenir la sort de fer el taller de pasta sense gluten que van fer a l'associació i em va agradar molt. Apart de què ja habia anat a menjar al restaurant.

http://www.ilpiccolofocone.es/

andrea p

 Hay una heladería en el Born que se llama Shanti Gelato que hacen helados para celíacos!Tienen dos tiendas y son buenísimos! yo he ido a la que está a la vuelta de Sta. María del Mar, enfrente a la chocolateria Bubo. Les dejo la web: www.shantigelato.es

Carla

Què bé! gràcies, només en coneixia un de tots ells! Però per si us interessa, també hi afegiria el restaurant Out of China, boníssim, original i amb la total seguretat que no hi ha contaminació.

anna

jo vaig deixar d'anar al Conesa quan vaig veure que em planxaven l'entrepà sense gluten a la mateixa planxa que els altres. Quan em vaig queixar em van dir que l'havien netejada (hi havien passat un drap). S'agraeix la intenció, però o es fa bé o millor que no ho facin.

Noelia C

@anna Tens tota la raó, a mi també em va passar. Jo és un lloc que no recomano a cap celíac. Si voleu un entrepà, millor anar a la cadena Viena.