Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Rosalía feta Santa al Fossar de les Moreres

Escrit per
Marc Andreu
Publicitat

Possiblement és l'artista revelació espanyola de la dècada, el seu flamenc urbà i electrònic ha calat de veritat i els seus dos Grammy Llatins ho han acabat de confirmar. Cada estrena d'un nou videoclip s'eleva als altars de les més vistes de YouTube i la seva aparició en mitjans fa levitar les audiències. Tocada pel talent i l'èxit, per a molts ja és una deessa que ha portat la paraula o, més ben dit, els sons flamencs de Camarón o Paco de Lucía cap a nous terrenys musicals. Però, si alguna cosa li faltava per viure era arribar a ser considerada santa: Santa Rosalía.

L'artista urbà TvBoy, conegut per altres intervencions com el petó entre Torra i Sánchez o la creació de la Súper Ada Colau, s'ha encarregat de la beatificació i entrada al cel dels sants de la cantant de 'Malamente'. Ubicada en el simbòlic Fossar de les Moreres, Rosalía apareix amb el cos de l'autèntica Santa Rosalía, patrona de Palerm, ciutat d'origen de l'artista que firma l'obra. "És un mural que, amb ironia, vol fer reflexionar sobre la idolatria i el culte a les icones de l'espectacle de la nostra societat", argumenta TvBoy.

Ver esta publicación en Instagram

Tvboy “Santa Rosalía” Técnica mixta sobre mobiliario urbano. Plaza Fossar de les Moreres / Catedral del Mar Medidas reales 2019 "Santa Rosalía" es un mural que con ironía, quiere hacer reflexionar sobre la idolatría y el culto a los iconos del expectacúlo en nuestra sociedad contemporánea. Si hace siglos el objeto de culto eran los iconos religiosos ahora lo son las estrellas de la música y los influencers. En este mural aparece la nueva estrella internacional del Flamenco pop @rosalia.vt caracterizada como Santa Rosalía. El nombre Rosalía es una contacción de los nombres "Rosa" y "Lilia" y la Santa es llamada cariñosamente "La Santita" por causa de su pequeña estatura. El culto a Santa Rosalía, originario del sur de Italia, y en especial de la ciudad de Palermo donde es la Patrona, se difunde por el mundo como protectora contra enfermedades y para recibir auxilio y protección en momento difíciles, así como para encontrar fuerzas cuando se necesita superar dificultades. ¡Viva Santa Rosalía y todos los luchadores! 🙏🏻💪🏻 #tvboy #santarosalia #rosalia #streetart #barcelona #videocomingsoon

Una publicación compartida de Tvboy (@tvboyofficial) el

Una metàfora visual de quins eren els sants del passat i quins són els sants del present; abans alimentats de llegendes i ofrenes en forma d'espelmes i flors i, avui, sants que es precedeixen d'una '@', als qual no es resa però que es 'folouegen' i prediquen amb la paraula de la imatge, els vídeos a Youtube o el talent desbordant com el de Rosalía.

Ens sap greu que hagis arribat fins aquí per saber que, com a bona màrtir, l'obra d''street art' de Santa Rosalía ja ha mort i desaparegut. Totes les obres de TvBoy tenen una vida molt curta, de dies o inclús d'hores. La condició divina de la cantant no li ha servit de res i el seu mural també ha sigut arrencat, segurament, per mans de pagants i gent de poca fe amb l'art urbà. Li resarem un Tra-trà Nostre.

NO T'HO PERDIS: La Barcelona dels grafitis

Últimes notícies

    Publicitat