Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

S'activa la 'Xarxa Violeta' contra agressions sexistes i homòfobes

Escrit per
Laura Galve
Publicitat

No és no. Fàcil, però no es compleix. El masclisme es cola pels carrers, bars, discoteques, aparcaments… El feminicidi i la LGTBIfòbia estan a l’ordre del dia, una realitat que ha despertat ulls i ha incendiat les alarmes. L’Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet ha creat la ‘Xarxa Violeta’, la unió de setanta establiments de la ciutat d'horari nocturn, que atendran a víctimes que pateixin un atac masclista o sexista. 

Aquests espais -farmàcies, bars, discoteques, benzineres o aparcaments- es convertiran en llocs segurs on els treballadors podran fer una primera atenció a les dones que estiguin davant d'una possible agressió i activar el protocol establert. En el cas de situacions de gran gravetat, s’avisarà al cos de seguretat i, si fos necessari, es proporcionarà acompanyament psicològic. 

La ciutat també ha creat una xarxa de serveis i professionals formada per la policia local, personal sanitari, els serenos del municipi, els professionals del servei d’atenció a les violències masclistes i a un equip de psicòlegs de guàrdia.

A més, la iniciativa ofereix un curs de formació específica pel personal dels establiments que es troben integrats en el projecte perquè sàpiguen actuar davant d'una agressió i quan han d'activar el protocol. 

NO T'HO PERDIS: Pel·lícules feministes que has de veure.

Últimes notícies

    Publicitat