Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Santa Coloma recupera la figura del sereno

Escrit per
Erica Aspas
Publicitat

Potser per a molts de vosaltres un sereno és una persona tranquil·la, amb calma, però no. Fa dècades, la figura del sereno ajudava a que els nostres avis i pares dormissin més tranquils a la nit. Veient que la inseguretat torna a ser una de les coses que més inquieten els barcelonins, potser hauríem de copiar la idea que han tingut a Santa Coloma.

El consistori que dirigeix Núria Parlón recupera aquesta figura del segle passat per millorar la sensació de seguretat dels veïns. "La seguretat no està només vinculada a la policia i la prevenció del delicte, sinó que es tracta de tenir entorns amables; és a dir, una ciutat ordenada i cuidada. Invertim molts recursos en el manteniment de la via pública i, de vegades, casos aïllats, amb l'ajuda de les xarxes socials, que amplifiquen la sensació d'inseguretat, ens tiren per terra tota la feina feta", ha manifestat l'alcaldessa.

Els serenos recorreran els punts calents dels districtes de Santa Coloma a partir del març i aniran amb una armilla groga identificativa i no, no portaran pito! El servei estarà format per 18 persones, dos encarregats i 16 serenos, homes i dones que treballaran en parelles mixtes de 23 a 7 hores tots els dies de l'any excepte el 18 d'octubre, festivitat del sereno! Aquests treballadors, majors de 45 anys, surten d'un programa experimental d'ocupació per a persones en situació d'atur i la seva tasca serà sembla a la que fan els agents cívics durant el dia i també s'habilitarà un telèfon per facilitat el contacte entre els ciutadans i els serenos. El telèfon es donarà a conèixer dies abans de la posada en marxa del servei.

Felicitació de Nadal del sereno
Felicitació de Nadal del sereno

Entre les seves tasques està la de prestar ajuda a veïns, comerciants i turistes; comprovar que els cotxes tinguin les finestres tancades i, en cas de robatori, avisar la policia local i el propietari; controlar l'enllumenat públic; inspeccionar el mobiliari urbà per detectar possibles desperfectes i prestar atenció a les persones que ho pugui necessitar, com persones perdudes o amb discapacitats.   



NO T'HO PERDIS: 7 iniciatives culturals que volem aplicar a Barcelona

Últimes notícies

    Publicitat