Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Sagardi obre el seu primer restaurant japonès amb Matsuhisa del Shunka

El grup de cuina basca ha inaugurat Ikoya Izakaya davant del mercat de Santa Caterina

Ricard Martín
Escrit per
Ricard Martín
Publicitat

El 2 de gener del 2022 va obrir a Barcelona el que té aires de ser un dels nous restaurants clau de la temporada 2022-2023: Sagardi, el principal grup de cuina basca de Barcelona, s'ha aliat amb en Hideki Matsuhisa –estrella Michelin al Koy Shunka– per obrir Ikoya Izakaya, una taverna japonesa just davant del Mercat de Santa Caterina (Av. de Francesc Cambó, 23, fins on fa poc hi havia la barra de pintxos de Sagardi Orio).

Aquesta és la tercera incursió que fa Sagardi fora de la cuina basca –Oaxaca i abans Cadaqués– i la primera en el món asiàtic. Ara bé, si alguna cosa uneix Matsuhisa i Iñaki López de Viñaspre, cuiner en cap i propietari de Sagardi, és l'afany de fer una cuina nua, de producte mediterrani i tècnica pulcra.

Ikoya Izakaya
Foto: Ikoya IzakayaIkoya Izakaya

Segons explica Matsuhisa, Ikoya és "un espai on regna el desordre simpàtic, amb l'alegria pròpia de la ciutat que anys enrere va entendrir la meva rigidesa japonesa”. Arribat a Barcelona el 1997, Matsuhisa va aprendre a estimar "l'enrenou i l'esplendor dels seus mercats", diu, quelcom que va ser el que necessitava per adquirir un ofici que el va portar a ser el primer xef japonès a assolir una Michelin a Espanya i a desenvolupar "un coneixement precís dels productes mediterranis". 

Matsuhisa i López de Viñaspre a Ikoya Izakaya
Foto: SagardiMatsuhisa i López de Viñaspre a Ikoya Izakaya

Per la seva banda, López de Viñaspre es va establir a Barcelona fa un quart de segle, i per aquella època va conèixer Matsuhisa: "Som amics des de fa 25 anys. Entre 'txuletons' i niguiris, entre sidra i sake, hem somiat junts aquest lloc de la mateixa manera que els nens somien amb la seva casa de quan siguin grans", diu entusiasmat el basc.

L'altre punt en comú de la cuina de Sagardi i Matsuhisa és la brasa. Ikoya tindrà una 'robata', la graella de carbó nipona de la que sortiran plats com  ostres a la brasa, moll de roca amb calçots i altres peixos i carns. Però també hi haurà una minuciosa tria de sushi, així com ramen, 'karaage' de pollastre o sukiyaki –l'anomenada fondue japonesa– amb vedella 'wagyu'. 

El sake ocuparà un lloc molt important en aquest amplíssim local: els plats maridaran amb una carta de sake artesanal de 50 referències, i la beguda tindrà un espai propi dins el restaurant, inspirat en l'estètica de les cabanes de la muntanya Fuji. 

NO T'HO PERDIS: Els millors restaurants japonesos de Barcelona 

Llegeix el número de desembre-gener de Time Out Barcelona amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions d'oci i cultura de la ciutat

Últimes notícies

    Publicitat