11 M'encanta
Guarda-ho

Els millors restaurants japonesos de Barceona

Un tour gastronòmic pel Japó sense bellugar-se de Barcelona

Carlota Akaneya

Una selecció dels millors restaurants japonesos de la ciutat. Hi trobareu les tavernes més tradicionals al costat dels sushis més exòtics i sofisticats, solucions per al dia a dia o per a aquelles ocasions especials en què us ve de gust fer-vos un homenatge.

Kak Koy

El Kak Koy és la versió en bar del Koy Shunka. La seva especialitat és la graella japonesa, el sumiyaki, d'on surten especialitats de fusió que són marca de la casa de Hideki Matsuhisa, un dels grans animadors del panorama gastronòmic català. Com per exemple, el pop amb cogombre o unes magistrals espardenyes amb raïm i greix de wagyu, o una molt més directa i boníssima costella de wagyu. Espai petit: hi ha dues barres, i els cuiners fan de cambrers. I no tenen telefon, perquè no agafen reserves.

Llegir-ne més

Mikasa

No amaguen que no fan sushi, però si una cuina japonesa tradicional i bona. No us perdeu el ramen: la taverna Mikasa en té una recepta ben tradicional i ortodoxa, com tota la cuina que fan, cuina japonesa casolana del dia a dia.

Reserva ara Llegir-ne més
Eixample
Advertising

Kuo

4 de 5 estrelles
Recomanat

Al Kuo, la taverna japonesa del grup Nomo, la ment pensant és Nao Haginoya, i el resultat és fantàstic tant per als experts en l’ús dels bastonets com per als que ho fan per primera vegada. L’oferta és extensa, i el sushi i el sashimi són de primeríssima qualitat. Jo tinc predilecció pels maki spicy tuna (amb tonyina, salsa picant i enciam) i pels maki crispy toro roll (amb ventresca de tonyina, pinyons i salsa picant). Al Kuo hi ha especialitats de la casa. Per exemple, preparen l’age dashi ankou, una cassoleta de rap amb ou escumat i caldo dashi (brou de bonítol sec i algues).

Llegir-ne més
Sarrià - Sant Gervasi

Doble Zer00

Un establiment que va molt més enllà de l'etiqueta de tapes asiàtiques. La seva és una cuina primordialment basada en la japonesa, amb tocs llatins. El cebiche de peix blanc conviu amb l'anguila japonesa.

Reserva ara Llegir-ne més
Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera
Advertising

Una Mica de Japó

4 de 5 estrelles
Recomanat

Per als bons paladars coneixedors de l'oferta japonesa, Una Mica de Japó no és cap novetat. Aquesta izakaya (taverna japonesa) és un dels millors referents de la 'city' en l'especialitat. Tot succeeix en un petit i acollidor local, que té vuit taules altes amb tamborets i espai per a quatre a la barra. El dirigeix amb saviesa Michika, el seu fill Joe a la sala i el seu nebot Shinya que l'ajuda als fogons. Cal destacar sobretot la noblesa de la seva cuina, elaborada a la vista. Casolana, senzilla, gustosa, autèntica, la cuina d'Una Mica de Japó es tradueix en una sèrie de tapes i platets. Tot molt saborós, ben preparat i original.

Llegir-ne més
Eixample

Koku Kitchen

Koku Kitchen és un dels bars de ramen més veterans de Barcelona. Els propietaris són dos irlandesos, Mark Liston i Ross O’Doherty, i el xef, Robert Johansson, és suec. “No volem confondre la gent intentant ser un restaurant japonès. Servim menjar japonès però no ho som”, diuen. Ara bé, els ramen, excel·lents, són d’una recepta indiscutiblement japonesa–el xef va estudiar un any amb el cuiner del reputat Oraga Noodles de Tòquio–i asseguren que tot és casolà, menys les algues marines (com a bons irlandesos, són uns cachondos). L’Irish touch' el posa la sidra, un sentiment de taverna irlandesa i postres com el bannofee (pantagruèlic dolç a base de toffee i plàtan que cal tastar almenys un cop a la vida). Tenen un manual d’ús de ramen a la pissarra: “Xarrupa ben fort, no siguis tímid. Tasta-ho primer i després afegeix-hi salsa o picant. I si estàs content, demostra-ho deixant el bol buit”. “Tia, m’acabo de mullar tota la cara!”, riu la noia del costat, posant-lo en pràctica.

Llegir-ne més
El Gòtic
Advertising

Akashi Gallery

En un primer moment concebut com a teteria japonesa amb dolços, van començar a afegir més menjar japonès a la seva oferta, fins que avui podem dir que és un sushi bar amb totes les de la llei. Hi trobareu peix cru tallat per un sushiman japonès amb títol, impecable, i també una sèrie de plats que van d'allò més conegut (gyoza, yakisoba) fins a delicadeses com les cloïsses amb sake o un 'donburi', un bol d'arròs amb anguila cuita. I han mantingut una peculiaritat: la seva oferta de begudes casolanes japoneses sense alcohol.

Llegir-ne més
Esquerra de l’Eixample

Tempura-ya

Com el seu nom indica, l'especialitat de la casa és la tempura, i per tant, a més de la qualitat i frescor, s’hi afegeix la diversitat que ofereixen: de verdures, de verdures tallades fines, de peix, de marisc, de bolets japonesos... I una de variada per tastar una mica de tot. Un restaurant freqüentat per japonesos amb plats clàssics, amb un assortit de sushi per llepar-se els sushi. Un local acollidor.

Llegir-ne més
Eixample
Advertising

Taverna Japonesa Wakasa

Recomanat

Quatre taules mal comptades i un matrimoni japonès són sufucients per preparar el millor sushi de Barcelona segons 'Time Out': 'nigiri' de salmó brasejat, makis de salmó i nap... I postres japoneses. Com viatjar al Japó sense pagar bitllet. Alerta, només a la nit.

Llegir-ne més
Gràcia

El Japonés del Tragaluz

Recomanat

Un concepte de restaurant informal i minimalista amb taules allargades que ha triomfat des que va obrir fa quasi deu anys al passatge de la Concepció. Elaboren diferents tipus de kushiyaki, juntament amb d’altres especialitats, i a més podeu escollir el local que us quedi més proper, ja que ara el grup Tragaluz en té tres repartits per la ciutat. La seva matèria primera és fresca i el peix presenta un color extraordinari. La seva categoria culinària no deixarà ningú insatisfet.

Llegir-ne més
Eixample
Advertising
Mostra'n més

Més Japó a Barcelona

Advertising

Comentaris

14 comments
Aleksandra D

el mejor sushi de barcelona- solo Tatami Room en Paralel! impresionante y ni comparacion con cualquier otro!

Deborah M

Para mi falta ikibana,es verdad que es comida japonesa fusionada con brasileña pero esta todo de vicio y super bueno!!! Es mi top 1.

Pere

Actualitzeu la llista! La Taberna Wakasa a Laforja va tancar fa temps!

Lola I

@Pere  Saps per què van tancar?? L'altre dia el buscava i pensava que no podia ser que haguessin tancat! Tenien un plat d'arrels de flor de lotus, pot ser? que era bo-nís-sim! :'(

Marta

Doncs un altre que mai el mencionen i val molt la pena és el Chiyoda, al carrer cigne, just al costat del mercat de la llibertat. Fan uns rolls bonissims i a més els dissabtes fan menú de migdia per uns 11 euros. Molt recomanable!

Lola I

@Marta  Absolutament d'acord. El meu japonès preferit de tot Barcelona, i n'he provat molts!! és el que té millor relació qualitat preu. No serà el més exquisit, però tenen plats suprems, com els makis hokkai i els de gambes de palamós. espectaculars. A més són amabilíssims! 

Mònica

Us proposo el Kynoto sushi bar al gòtic, està al carrer del correu vell 8. Un local molt xulu on es pot gaudir d'un bon sortit de sushi amb cervesa japonesa entre moltes altres coses! Però reserveu-vos pels postres que valen molt la pena, sobretot la trufa de te verd que està boníssima!!! Cal reservar abans perquè hi ha poques taules!

Sara

Per a mi el que restaurant 'japo' amb més encant és el 'Sushi-Ya', sobretot el del Carrer d'en Quintana.

Karme

N'hi ha un de molt petit, al C/Escudellers, petitó però de bona qualitat i preus molt assequibles que es diu SIMPU. Moooolt recomanable :) ! Felicitats x l'article !

Laura

El Wakasa està genial però van canviar de direcció ara hi són al carrer Laforja, 140