Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Saigu Cosmetics
Foto: Laia Jordà

Saigu Cosmetics, la reconeguda marca de maquillatge vegà, obre la primera botiga del món a Barcelona

A dins hi ha un laboratori on podran crear tonalitats de maquillatge personalitzades

Laia Jordà Sánchez
Escrit per
Laia Jordà Sánchez
Publicitat

Si pensàveu que ja ho havíeu vist tot dins el món del maquillatge, espereu a descobrir ‘Saigu Cosmetics’. Aquesta marca de cosmètica vegana i natural, sostenible, feta a Espanya i personalitzable acaba d’obrir la seva primera botiga física a Barcelona, a ple centre del barri de Gràcia (Travessera de Gràcia, 183-185). La marca va començar el febrer de 2019 a través d’Instagram, fins que actualment ja acumulen gairebé 120 mil seguidors a les xarxes. 

Amb les parets blanques, arcs rodons i el sostre ple de plantes -que no són de plàstic!- per un moment us oblidareu que esteu en ple barri de Gràcia per transportar-vos fins a un poble de Menorca, illa on van néixer els creadors de la marca David Hart i Gerard Prats. De fet, el nom ‘Saigu’ ve de ‘s’aigua’, com diuen a l’aigua en menorquí. “L’aigua representa la transparència, la senzillesa, la mediterraneïtat i els nostres orígens, tot el que la nostra marca vol transmetre”, explica en David.

Saigu Cosmetics
Foto: Laia Jordà


La botiga és un espai obert i lluminós que es divideix en tres seccions: la dels productes exposats a la venda, la zona dels tocadors i, el que diferencia aquesta botiga de la resta: el laboratori. “Els clients podran veure en directe el procés de creació dels mateixos productes que estan comprant”, explica en Gerard. El laboratori està separat de la botiga per una paret corredissa de vidre que permet veure en tot moment el treball de les dues persones que actualment treballen dins el laboratori.

Saigu Cosmetics
Foto: Laia Jordà

“En pocs mesos els clients podran venir a la botiga i demanar una tonalitat personalitzada feta especialment per a la seva pell”, assegura Mireya Lorenzo, cap del laboratori. De moment, però, la marca té un servei d’assessorament perquè tothom pugui trobar la tonalitat de base de maquillatge i corrector que necessita. “Els clients poden fer un test de color que els hi diu quin és el millor per ells, però també ens poden enviar una fotografia per whatsapp i nosaltres els hi aconsellem”, afegeix. De fet, el dia de la inauguració de la botiga, la Mireya ha fet una demostració de l’elaboració d’un coloret des de zero, creant un color únic per a tots els assistents.

Saigu Cosmetics
Foto: Laia Jordà

La zona de tocadors també destaca dins l’espai. Com asseguren els seus creadors, en uns mesos es començaran a fer tallers de maquillatge, així com sessions personalitzades per a ocasions especials. A part, tothom qui vulgui pot provar els productes abans de comprar-los, de fet la marca és coneguda també per la seva política de devolució. Qualsevol producte es pot tornar en un període de 15 dies si la persona no està satisfeta amb el resultat o per qualsevol altre motiu, sense donar explicacions. 

Saigu Cosmetics
Foto: Laia Jordà

Deixant enrere aquesta zona, la botiga amaga un últim secret; un pati interior amb un gran cartell amb el nom de la marca que fa desconnectar a qui entri del soroll de la ciutat. Seguint amb l'estètica de l'interior de la botiga, aquest espai obert destaca pel color verd de les plantes, la decoració de fusta i l'estètica menorquina.

Saigu Cosmetics
Foto: Laia Jordà

De moment, la de Barcelona és la seva única botiga física, però esperen poder obrir-ne més en altres ciutats del país més endavant. Si voleu comprar maquillatge de qualitat, sostenible, de proximitat i amb una estètica única, passeu-vos a donar-hi un cop d’ull!

NO T'HO PERDIS: 11 influencers de maquillatge que has de seguir a xarxes

Ja pots llegir el número de febrer de Time Out Barcelona amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions d'oci i cultura de la ciutat 

Més de Love Local

    Últimes notícies

      Publicitat