Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Covid-19 PCR test
Photo: Mufid Majnun/Unsplash

Salut rectifica: els contactes estrets vacunats no hauran de fer quarantena

El Departament de Salut s’adhereix la recomanació estatal en contra de la seva voluntat per evitar confusió entre la ciutadania

Escrit per
Time Out Barcelona Editors
Publicitat

El Departament de Salut ha hagut de rectificar l’anunci de la setmana passada segons el qual les persones vacunades haurien de tornar a fer quarantena si eren contactes directes d’un positiu en Covid-19. La rectificació és conseqüència de l’acord al qual ha arribat la Comissió de Salut Pública -formada per tècnics del Ministeri de Sanitat i de les comunitats autònomes-, que rebutja les quarantenes de les persones vacunades, ja que la variant òmicron escapa les vacunes. 

Així doncs, avui Salut ha anunciat que les persones amb pauta completa que siguin contactes estrets d'un positiu no hauran de fer finalment quarantena. Ara bé, el departament que dirigeix Josep Maria Argimon ha deixat clar que no estan d'acord amb aquesta decisió, però que des del Departament de Salut seguiran la recomanació estatal per evitar confusió en la ciutadania i els professionals sanitaris. 

Això no obstant, cal destacar que la Comissió de Salut Pública ha recomanat a les persones vacunades que hagin estat en contacte amb un positiu "limitar les activitats a les essencials, tot reduint al màxim les seves interaccions socials", i per tant, evitar contactes innecessaris.

Tot això arriba en una setmana marcada per l’aplicació de noves restriccions a Catalunya, que ha demanat de nou aplicar el toc de queda, a més de tornar a la limitació d'aforaments a la cultura, el comerç, l'esport i la restauració, i de no permetre trobades de més de 10 persones.

NO T'HO PERDIS: Restriccions a Catalunya: què es pot fer i què no?

Llegeix el número de desembre de Time Out Barcelona amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions d'oci i cultura de la ciutat

Últimes notícies

    Publicitat