Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Simulacre Sants
Foto: Laura Fíguls / ACN

Simulacre d'atemptat a Sants: les imatges més espectaculars

500 persones que hi han participat, entre cossos d'emergències, seguretat i figurants

M. P. Muñoz
Escrit per
M. P. Muñoz
Publicitat

No va ser un assaig qualsevol, ni per grandària ni per la implicació de nombrosos agents i professionals de tota classe. L'estació de Sants de Barcelona, en plena remodelació, ha viscut la passada matinada el simulacre d'atemptat més gran que s'ha fet mai a Catalunya.

Les xifres parlen per elles soles. S'hi van implicar 500 persones, professionals dels cossos d'emergències, seguretat i també un gran nombre de figurants, uns 250. L'exercici preparatori ha volgut apostar fort pel realisme i ha posat el focus en la capacitat de resposta dels cossos de seguretat i d'emergències i l'atenció a les víctimes.

Simulacre de Sants
Foto: Laura Fíguls / ACN

En declaracions a l'ACN, el subdirector de Programes de Protecció Civil de la Generalitat, Sergio Delgado, ha remarcat la importància de posar a prova els protocols que es van desenvolupar arran dels atemptats de Barcelona i Cambrils del 17 i 18 d'agost del 2017, en què de cop desenes de persones, moltes d'elles estrangeres, es van trobar afectades

Simulacre a Sants
Foto: Laura Fíguls / ACN

El conseller d'Interior, Joan Ignasi Elena, ha supervisat tot el simulacre i ha remarcat que la prova estava prevista fa temps i que, per tant, cal "descontextualitzar-la" del moment actual, en què es considera que el risc d'amenaça terrorista augmenta a Europa per la guerra entre Israel i Hamas.

Simulacre a Sants
Foto: Laura Fíguls / ACN

Cap a les 4.30 h l'estació de Sants, la de major trànsit de la ciutat, ha reprès l'activitat amb normalitat.

Simulacre a Sants
Foto: Laura Fíguls / ACN

NO T'HO PERDIS: Campanya d'"inspecció massiva" de bitllets al metro de Barcelona

Llegeix el número d'octubre de Time Out Barcelona amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions d'oci i cultura de la ciutat

Últimes notícies

    Publicitat