Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
La Citi - La Maquinista
FOTO: Marc Andreu / Time Out BarcelonaLa Citi - La Maquinista

S'inaugura La Citi: un gran espai dedicat a l'street food i la cultura urbana

Cinc locals de Barcelona impulsen aquest mercat gastronòmic a l'aire lliure, amb quioscos permanents i oferta 100% barcelonina

Escrit per
Marc Andreu
Publicitat

Barcelona ja té la seva "city" particular però en aquest cas no hi ha ni gratacels d'oficines, ni gent encorbatada amb el seu Sturbucks a la mà i, ni de bon tros, s'hi va amb presses. Aquesta Citi, sense i grega, és just el contrari, tot un oasi gastro, que combina el millor 'street food' de Barcelona amb activitats culturals i bona música. Es troba a La Maquinista i ocupa 1.000 m2 de la planta 2, es troba totalment a l'aire lliure i ha estat dissenyada especialment per aquesta ubicació. Inspirat pels mercats de 'food trucks' com el Van Van Market, de fet ells són un dels impulsors, però amb la diferència que aquí els locals de menjar han arribat per quedar's-hi per sempre i enriquir amb producte local l'extensa oferta gastro del centre comercial La Maquinista.

La Citi - La Maquinista
FOTO: Marc Andreu / Time Out BarcelonaLa Citi - La Maquinista

Menjar-se La Citi

Darrere d'aquest gran espai on el protagonista és el menjar i la cultura urbana, hi ha cinc locals més que consolidats a la ciutat. Chivuo’s, Dos Coyotes, Mosquito Asian Tapas, The Fish&Chips Shop i Van Van Chicken Bar, tot i la mala temporada que han passat per la pandèmia, han decidit unir forces i sortir al carrer. Ells son els únics locals que disposen d'un quiosc fix amb les seves taules i bancs dissenyats especialment per a La Citi. Per tant, i si algú ja els coneix, es tracta d'una carta eclèctica que va de les burgers, als tacos, passant per les aletes de pollastre fregides o l'incombustible 'Fish & Chips'.

La Citi - La Maquinista
FOTO: Betina dalla RosaLa Citi - La Maquinista

A part d'aquests locals de Barcelona que hi faran vida de forma permanent, l'oferta gastro es complementarà amb 'pop-ups' que hi faran estades temporals amb les seves 'food-trucks'. Ara mateix compten amb la presència dels gelats Paral·lelo, els godres japoneoss del Taiyaki Born, els Deep Pizza i el Cafè Crem. Passar la set, entre tanta varietat de menjar, és important i això està sota la tutela de San Miguel Tap Station amb una varietat de cerveses de barril i un quiosc d'aires més exclusiu que s'encarrega dels còctels. 

La Citi - La Maquinista
FOTO: Waiz FazalLa Citi - La Maquinista

El toc de sal li posa la cultura urbana

La Citi també serà sinònim de propostes culturals que aniran des de 'workshops' gastronòmics, 'street art', tallers per a nenes i nens i altres activitats de caràcter més cultural. Tot en un espai de pas, rodejats de peixos grossos com el McDonals o el Taco Bell que els miren atentament com els nouvinguts que arriben disposats a revolucionar el centre comercial. No hem superat la pandèmia, però la sensació de La Citi s'acostava a la normalitat amb els seus aires entre mercat d''street food' i zona de menjar d'un gran festival. 

NO T'HO PERDIS: El Netflix de la cervesa aterra a Barcelona per menys de 5 euros al mes

Llegeix el número de juny de Time Out Barcelona, amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions d'oci i cultura de la ciutat.

Últimes notícies

    Publicitat