Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Sitges i In-Edit porten cine a la fresca al Poble Espanyol

Escrit per
Marta Salicrú
Publicitat

En plena temporada de cine a l'aire lliure, els dos grans festivals de cinema que tenim a la tardor a casa nostra també s'arromanguen: Sitges Film Festival, Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Catalunya, i l'In-Edit, el festival internacional de documental musical de Barcelona, posen pantalla al Poble Espanyol aquest estiu i ofereixen programacions de cinema a la fresca.

Donarà el tret de sortida l'In-Edit el divendres 27 de juliol amb 'Monterey Pop' (1968), testimoni del festival homònim, predecessor de Woodstock, que va reunir més de 50.000 persones el 1967 en aquesta ciutat californiana, i que va catapultar les carreres de Janis Joplin i Jimi Hendrix. Dirigida per D.A. Pennebaker, autor de l'icònic docu sobre Dylan, 'Don't look back', la cinta també recull actuacions d'Otis Redding, The Who, Jefferson Airplane, The Mamas & the Papas i Ravi Shankar, entre d'altres, i conté l'emblemàtica escena de Hendrix calant foc a la guitarra.

L'altra proposta de l'In-Edit per a les Nits d'Estiu del Poble Espanyol és, dimarts 28 d'agost, 'Grace Jones. Bloodlight and Bami', una cinta que segueix aquesta icona de la cultura pop durant una dècada, des que Jones va publicar el seu últim àlbum, 'Hurricane' (2008). La directora Sophie Fiennes (germana de Joseph i Ralph) hi traça un retrat de la diva que només que faci una mica de justícia a la seva personalitat magnètica –tal com hem pogut comprovar veient-la actuar en directe–, promet.

Pel que fa a Sitges, tots els dimecres d'agost, de l'1 al 29, exportarà el seu cinema fantàstic al Poble Espanyol amb algunes de les pel·lícules que ha programat en les seves 50 edicions anteriors –la majoria en les més recents–, començant per 'Los sin nombre' (1999), la cinta que va donar a conèixer Jaume Balagueró (saga '[REC]'), i continuant amb títols celebrats al festival com el terror forense de 'La autopsia de Jane Doe' (André Øvredal, 2016), el thriller psicològic 'La invitación' (Karyn Kusama, 2015), el trepidant film de zombis sud-coreà 'Train to Busan' (Yeon Sang-ho, 2016) i el film d'animació 'La chica que saltaba a través del tiempo' (Mamoru Hosoda, 2006).

Tant Sitges, que se celebrarà del 4 al 14 d'octubre, i que ha confirmat com a convidats John Carpenter, Ed Harris i Nicolas Cage, com l'In-Edit, que ho farà del 25 d'octubre al 4 de novembre, ja han anunciat novetats i els primers títols per a les seves pròximes edicions de 2018

L'In-Edit ha confirmat ja que projectarà films sobre George Michael ('Freedom!', codirigida pel desaparegut cantant amb David Austin, 2017), els Rolling Stones ('Cocksucker blues', Robert Frank, 1972), The Slits ('Here to be heard', William E. Badgley, 2017), Go-Betweens ('Right here', Kriv Stenders, 2017), L7 ('Pretend we're dead', Sarah Price, 2016), Radio Birdman ('Descent into the Maelstrom', Jonathan Sequeira, 2017), Lynyrd Skynyrd ('If I leave here tomorrow', Stephen Kijak, 2018) i la icònica sèrie de discos sobre música etíop Ethiopiques ('Revolt of the soul', Maciek Bochniak, 2017).

L'In-Edit reunirà esforços amb el Festival Internacional de Jazz de Barcelona i amb el cicle Sit Back de L'Auditori per programar un concert del pianista francès Chassol en què presentarà l'espectacle audiovisual 'Indiamore', híbrid de música en directe i cinema documental filmat a Calcuta, que combina jazz-funk, ragues índies, sitars, percussions, càntics i el paisatge sonor del Ganges.

Últimes notícies

    Publicitat