Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Lluna plena Barcelona
Foto: Shutterstock

Superllunes d'estiu: així seran els 3 plens i la Lluna blava que tindrem en les pròximes setmanes

Tres esdeveniment seguits que durant l'estiu faran gaudir de valent a tots els amants de l'astronomía

M. P. Muñoz
Escrit per
M. P. Muñoz
Publicitat

Si teniu un bon telescopi, o simplement sou amats o aficionats a l'astronomia, esteu d'enhorabona. Sabem ja que la pròxima dècada serà especialment prolífica en eclipsis totals de sol, una coincidència realment extraordinària. Però si no voleu esperar tant, atents perquè enguany també tindrà la volta del cel esdeveniments importants.

En concret, resten encara tres episodis de superllunes en les pròximes setmanes, un d'ells catalogats com a Lluna blava, que és un fenomen especialment rar.

Les superllunes ocorren quan la lluna nova o plena coincideix amb el perigeu, que és el punt en què les òrbites de la Lluna i la Terra estan més properes. Això facilita espectaculars sortides i postes de la lluna que es veu amb unes dimensions fora de les habituals. Ja vam veure una superlluna el passat juliol, però encara resten altres tres.

eclipsi de lluna
Shutterstock

Dates de les pròximes superllunes

Agafeu l'agenda, perquè en concret les tres pròximes superllunes seran els dies següents:

  • 1 d'agost
  • 30 d'agost
  • 29 de setembre

L'estrany fenomen de la Lluna blava

Una raresa que no es veu cada dia, una casualitat que el calendari de 2023 ens té preparada. D'entre les tres superllunes que queden, la més inusual de totes serà la del 30 d'agost, una Lluna blava.

Aquest fenomen es produeix quan podem veure dues llunes plenes en un mateix mes del calendari. Així que si sumem la del dia 1 i després la del 30 d'agost, tindrem un esdeveniment astronòmic que passa molt de tant en tant. Que gaudiu de l'espectacle.

NO T'HO PERDIS: Els millors llocs per veure la pluja d'estels dels Perseids a Barcelona

Llegeix el número de juliol i agost de Time Out Barcelona amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions d'oci i cultura de la ciutat

Últimes notícies

    Publicitat