Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Granja Montsant
Foto: Time Out Barcelona Granja Montsant

Tanca la Granja Montsant de l'Eixample després de 40 anys fent barri

La propietària tanca per cansament, per les obres, la pandèmia i la conjuntura familiar

Ricard Martín
Escrit per
Ricard Martín
Publicitat

Ahir va aixecar la llebre el compte de Twitter @BcnSingular: avui tanca la Granja Montsant de l'Eixample Esquerre, que baixa la persiana després de quatre dècades de servei. La granja està situada a la confluència d'Urgell amb Consell de Cent, en aquesta zona de l'Eixample propera a Sant Antoni, on de la vella guàrdia amb prou queden bars, només el Celler Gelida (amb gent fent cua per menjar, per cert).

Granja Montsant
Foto: Time Out BarcelonaGranja Montsant

La propietària de l'establiment, la Rosa Maria Puig Pallejà, amb 57 anys, explica que no tanca "per jubilació, sinó per cansament: aquí s'han acumulat circumstàncies com la malaltia de la meva mare, la pandèmia i les obres interminables". Es refereix a les obres de la flamant superilla de l'Eixample Esquerre. "Tot això estava envoltat per tanques des del mes d'agost passat, i van obrir fa poc. I vam perdre tota la clientela que anava en cotxe: els taxistes, la gent que deixa els nens a l'escola". Això sí, a canvi van guanyar "una clientela molt jove i catalana", però la decisió de tancar ja és irrevocable.

La Superilla ens va fer perdre la clientela amb cotxe però vam guanyar clientela jove

El traspàs del local ja està emparaulat a uns "nois joves del barri que ja tenen dos locals més. No són una franquícia, sinó empresaris d'hostaleria del barri". El bar, tal com tanca avui, va obrir el juliol del 1982. Abans va ser una lleteria propietat dels seus avis, que també van tenir un celler al portal adjacent. Si per alguna cosa és coneguda la Granja Montsant és pels seus biquinis, que tenen fama de ser dels millors del barri, les crestes casolanes de tonyina i un entrepà de botifarra de Vic amb formatge.

Granja Montsant
Foto: Time Out BarcelonaGranja Montsant

Hi ha poca cerimònia en el darrer servei de la Granja Montsant: alguns clients habituals es veuen sorpresos per la notícia del tancament. I la mateixa propietària –que espera, resignada, les càmeres de tele– expressa la seva incredulitat per com de ràpid s'ha propagat ràpidament la notícia: "Si només li hem dit a quatre gats!"

NO T'HO PERDIS: Els 50 millors restaurants de Barcelona

Llegeix el número de maig de Time Out Barcelona, amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions d'oci i cultura de la ciutat.

Més de Love Local

    Últimes notícies

      Publicitat