Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Fleca Baguette
Foto: Baguette

Tanca un forn centenari de Barcelona i en lloc seu obre una fleca francesa

Els nous propietaris volen conservar la tradició i el patrimoni del local però amb un "toc francès"

Laia Jordà Sánchez
Escrit per
Laia Jordà Sánchez
Publicitat

El pa és un dels productes gurmet d'ús diari més populars i a Barcelona podeu tastar-lo a un dels millors forns barcelonins que encara l'elaboren de manera artesanal. La ciutat està plena de fleques que mantenen la seva tradició generació rere generació, mentre que a d'altres ja els hi ha arribat el moment de jubilar-se i abaixar la persiana per donar pas a altres comerços.

El Forn Ginebra va obrir fa més d'un segle al número 226 del carrer València, a l'Eixample, i es va convertir en un dels forns més distingits de la ciutat. El passat mes d'octubre van rebre el seu últim guardó, el Panellet de Bronze pels seus excel·lents panellets. Uns mesos després de rebre el reconeixement, la família Ginebra Comas, la propietària del negoci, va anunciar que es jubilaven, però abans s'assegurarien que deixaven el local en bones mans. Dos mesos després que anunciessin el tancament, el Forn Ginebra ja té substituta: la fleca Baguette.

Fleca Baguette
Foto: Baguette

"Volem conservar l'essència del Forn Ginebra però afegint-ne el toc francès", explica Hugo Laroche, el respopnsable de Baguette. Laroche pertany a la segona generació de la seva família que es dedica a la rebosteria i assegura que han volgut "portar a Barcelona la manera tradicional francesa de fer el pa i oferir la baguette francesa real".

Productes directes de París cap a Barcelona

La fleca francesa ha escollit Barcelona per obrir el seu primer establiment de l'Estat i apropar la baguette francesa a més gent fora de França. "Fins ara, era impossible trobar un pa com aquest a la ciutat", assegura Laroche, que afegeix que el seu objectiu és arribar a inaugurar fins a quatre establiments més com el de l'Eixample a altres punts de Barcelona.

Fleca Baguette
Foto: Baguette

El nou negoci ha conservat l'obrador de 220 metres quadrats del Forn Ginebra on també fa tots els productes de forma artesanal amb productes que procedeixen dels Grand Moulins de París. Tot i que aquest tipus de matèries primes fan que el procés de fermentació sigui més llarg, Laroche assegura que és essencial per aconseguir el gust únic del producte francès.

NO T'HO PERDIS: El millor pa de Sant Jordi 2024 es fa en aquest forn centenari de Barcelona

Tota la informació sobre el Time Out Fest 2024, el millor festival gastronòmic de Barcelona

Més de Love Local

    Últimes notícies

      Publicitat