Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Llibreria La Inexplicable
Foto: Llibreria La Inexplicable

Tanca una coneguda llibreria de Sants després de sis anys al barri

L'establiment abaixarà la persiana a l'octubre per la caiguda de vendes que ha patit

Laia Jordà Sánchez
Escrit per
Laia Jordà Sánchez
Publicitat

Barcelona s'acomiadarà d'un altre comerç de barri a principis d'octubre. En els darrers mesos, alguns negocis històrics de la ciutat han hagut d'abaixar la persiana per diverses raons, però la que més destaca és la de la pujada de preus que gairebé només pot assumir el comerç internacional. En aquest cas, ha estat la baixada de clientela el que ha forçat la llibreria La Inexplicable a dir adeu per sempre. El comerç va obrir a Sants el 2017 amb l'objectiu d'anar més enllà dels llibres, una meta que l'ha convertit en un establiment molt arrelat al barri.

Malgrat que només ha estat obert sis anys, el local s'ha convertit en un lloc de referència pels veïns. La petita llibreria ha organitzat diverses activitats, tallers, grups de lectura, recitals poètics i molt més, que han aconseguit l'objectiu inicial de fomentar l'esperit crític de les persones a través de la literatura. La Glòria Arquillo, la seva propietària, ha assegurat que "hi ha hagut una baixada de vendes important que fa que no surtin els números" i afegeix que "han desaparegut moltes botigues del barri amb l'arribada d'altres de noves".

La llibreria ha comunicat a través del seu perfil d'Instagram, on acumulen gairebé 4.800 seguidors, que, malgrat que han intentat remuntar el negoci durant els darrers mesos, finalment ha estat impossible. Malgrat les males notícies, al final del missatge han assegurat que faran "una festa ben grossa" per acomiadar-se de la fidel clientela que els ha acompanyat tots aquests anys.

NO T'HO PERDIS: La millor biblioteca pública del món està a Barcelona

Llegeix el número de setembre de Time Out Barcelona amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions d'oci i cultura de la ciutat

Més de Tardor

    Últimes notícies

      Publicitat