Can Lluís
Foto: Maria Dias Can Lluís
  • Restaurants
  • preu 2 de 4
  • El Raval
  • Crítica de Time Out

Ressenya

Can Lluís (TANCAT)

4 de 5 estrelles
Publicitat

Time Out diu

“L’avi tenia per costum –i ho mantenim– tractar tots els clients de la mateixa manera”. Ho diu la Júlia Ferrer, la dona d’en Ferran Rodríguez, ànima de Can Lluís, un dels restaurants preferits de Manuel Vázquez Montalbán (MVM), que hi anava des de molt jove: va néixer al veí carrer d’en Botella, al cor del Raval. I aquest tracte i acollida avui segueix vigent en les noves generacions d’aquest lloc més que emblemàtic, representant de la bona qualitat de la cuina casolana, polida amb amor.

És una cuina a mitges entre la catalana i l’alacantina, d’on provenen els seus fundadors, per tant el plaer està assegurat en guisats i arrossos. Això no treu que en els menús diaris o a la carta es trobin absolutes sorpreses, com l’espencat valencià que ens va suggerir en Ferran. És un bacallà esquinçat i després macerat en vinagre de Mòdena, enfosquit però no avinagrat, atenció, i que es cobreix amb ou dur picat finet i es barreja amb pebrot, tomàquet i ceba, com si fos una esqueixada negra. Gustosíssim.

Can Lluís està emparentat amb uns altres dos restaurants de molt bon peix, bons guisats i excel·lents arrossos: el Racó de l’Agüir i Els Ocellets. Enclavat al carrer de la Cera, l’antesala amb taules i la barra ja avisen al bon paladar que no només es tracta d’un bon ambient i de testimonis de temps millors. La presència i simpatia dels cambrers Dídac, Isaac o Diego i la bona acollida ja fan pressentir una bona vetllada. Molt bon servei, d’aquell de tirants per sobre la camisa, de fonda.

Com que en aquesta temporada ja no hi ha l’olleta d’Alcoi, superba escudella amb botifarró, plat preferit de MVM, iniciem l’àpat amb un espencat i un menú del dia (9,50 €), que oferia un arròs de bacallà de primer i favetes amb calamarsons de segon. L’olleta d’Alcoi, emparentada amb l’escudella barrejada de casa nostra, encapçala el Menú Vázquez Montalbán (25 €), que es completa amb una cuixa de cabrit al forn i un flamet –el tocino de cielo–, les postres de la casa. El segon sol·licitat van ser uns peixets fregits en quantitat, molt frescos i, sobretot, molt ben fregits.

És difícil, sobretot al Raval, trobar una oferta de peix fresc i ben preparat sense necessitat d’anar a la Barceloneta. Aquí peixos i arrossos s’escriuen amb majúscula. Ferran Rodríguez a la sala i la seva dona Júlia Ferrer a la cuina fan possible el miracle diari d’aquesta casa de bones i apetitoses racions. A més del menú diari, Can Lluís ofereix una bona tripa, excel·lent i generosa escalivada, un superb fricandó amb bolets i una cua de bou magnífica.

Detalls

Adreça
Cera, 49
El Raval
Barcelona
08001
Transport
Sant Antoni (M: L2)
Preu
€€
Horaris
De dl. a ds. de 13 a 16 h i de 20.30 a 23 h.
Publicitat
També t'agradarà
També t'agradarà