Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
El restaurant Ciao Ciao oferirà una pizza sencera amb beguda per cinc euros
Foto: Reial Tapa TourEl restaurant Ciao Ciao oferirà una pizza sencera amb beguda per cinc euros

La ruta Reial Tapa Tour ofereix tapa i beguda a cinc euros a la Plaça Reial

Hi participarán 19 locals i restaurants emblemàtics de la Plaça Reial i es farà del 24 de novembre al 3 de desembre

Escrit per
Jana Serra
Publicitat

No descobrirem res de nou si us diem que la plaça Reial és un dels llocs més mítics de Barcelona, plena d'històries de tota mena protagonitzades per personatges únics. La plaça Reial no és una plaça qualsevol i tothom qui hi passa s'hi queda, si més no, a contemplar-ne la tranquil·litat del seu moviment constant. 

Per omplir-la de vida pels barcelonins i barcelonines i gaudir-la com toca, l'Associació de Comerciants de la plaça Reial presenta Reial Tapa Tour, una ruta per alguns dels bars i restaurants més emblemàtics de la plaça que oferiran una tapa i una consumició per 5 euros. La ruta començarà el 24 de novembre i durarà fins al 3 de desembre

La tria de platets i el nom que porten els 19 locals tampoc és casual. És una manera de conèixer la història de la plaça mentre ens omplim la panxa. 

19 tapes diferents!

La tapa de l'Ocaña s'anomena Tapa de les Dides i porta escarxofes, cansalada, ou poché i puré refinat. Als anys cinquanta, la plaça era coneguda popularment com "la plaça de les Dides" (nodrisses), ja que les noies del servei domèstic s'hi trobaven allà amb els soldats que buscaven parella.

Bar Ocaña
Bar Ocaña

Al Ciao Ciao ens ofereixen com a tapa una pizza sencera al forn de pedra! A la plaça hi ha dos fanals creats per l'arquitecte modernista Antoni Gaudí que li donen nom.

Ciao Ciao Restaurant
Ciao Ciao Restaurant

El bar Tobogán ofereix unes patates amb salsa brava de tota la vida amb oli casolà picant i caiena. Li dona nom el mercat de Numismàtica: un mercat de segells, monedes i tota mena d'objectes de col·leccionisme que fa més de cent anys que omple de vida els diumenges a la plaça Reial.

Restaurant Tobogán
Restaurant Tobogán

Els que freqüentem la plaça Reial tenim el Glaciar com el gran punt de trobada, però fa dècades que ostenta aquest títol. L'icònic Premi Nadal de 1949 es va entregar aquí. La tapa del Glaciar porta el nom d'aquest premi, i és una bomba de patata amb farcit de botifarra i ceba caramel·litzada napada amb allioli.

Restaurant Glaciar
Restaurant Glaciar

La tapa de la Cerveseria Canarias, rep el nom dels gots de cervesa de dos litres que van crear al local en honor al campionat de cervesa que celebraven, on premiaven amb una copa i un viatge a les Canàries al guanyador. La tapa Campions és una cassoleta de xampinyons, gírgoles, pernil i perles de trufa.

Cerveseria Canarias
Cerveseria Canarias

Si passeu per l'Artisà, hi trobareu unes patates gruixudes Rubio amb salsa brava d'allioli, que reben el nom d'un dels diaris més importants durant el 1883 del qual la plaça n'era la seu, La Vanguardia

Artisà
Artisà

La plaça Reial va ser construïda entre el 1848 i el 1859. El restaurant Rossini dedica la seva tapa de Calamars a l'andalusa al seu arquitecte, Daniel Molina

Restaurant Rossini
Restaurant Rossini

NO T'HO PERDIS: Tot el que has de saber de la plaça Reial

Llegeix el número de novembre de Time Out Barcelona amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions d'oci i cultura de la ciutat

Més de Love Local

    Últimes notícies

      Publicitat