[title]
No descobrirem res de nou si us diem que la plaça Reial és un dels llocs més mítics de Barcelona, plena d'històries de tota mena protagonitzades per personatges únics. La plaça Reial no és una plaça qualsevol i, en aquesta època estranya, ens ha ensenyat una cara que encara no havíem vist mai, una plaça buida i amb pràcticament la totalitat dels seus bars i restaurants tancats a causa de les restriccions.
Per això, per tornar-la a omplir de vida i perquè els barcelonins i barcelonines la tornem a gaudir com toca, l'Associació de Comerciants de la plaça Reial presenta De tapes per la plaça Reial, una ruta per alguns dels bars i restaurants més emblemàtics que oferiran una tapa i una consumició per 4 euros. La ruta començarà el 10 de desembre i durarà fins al 10 de gener.
La tria de platets i el nom que porten tampoc és casual. És una manera de conèixer la història de la plaça mentre omplim la panxa.
A més, entre les persones que facin la ruta completa se sortejarà un àpat per a dues persones en un dels restaurants de la plaça. Trobareu tota la informació del sorteig al compte d'Instagram @plazarealbarcelona.
El restaurant i la seva tapa
La tapa de l'Ocaña és d'albergínies amb mel de canya i no podia estar dedicada a ningú més que a José Ocaña, icona de la resistència antifranquista, les seves performances encara es recorden!
A la plaça Reial 10 està el bar Tobogán, que va obrir fa 40 anys i on la Manoli, també coneguda com La gallega de la plaza, despatxava plats típics gallecs. En aquest edifici també hi va viure Lluis Llach, que li dona nom a la croqueta de pop amb la qual participa en la ruta el Tobogán.
Els que freqüentem la plaça Reial tenim el Glaciar com el gran punt de trobada, però fa dècades que ostenta aquest títol. Aquí s'hi trobaven intel·lectuals com Gabriel García Márquez o Vargas Llosa. La tapa del Glaciar porta el nom d'aquest últim, i és un xili mexicà amb carn.

La tapa de la Cerveseria Canarias, un platet d'ous estrellats, està dedicada a Salvador Dalí, un dels clients més il·lustres que han passat per aquest bar.
Si passeu per l'Artisà, hi trobareu un combinat de vermut, patates fregides i olives batejat com Gloria Steweart, també coneguda com La musa de la plaça Reial i clienta VIP del Jamboree, on s'hi passava dies i dies i dies...
I, si el Jamboree és 100% ADN plaça Reial, el Sidecar no ho és menys. Participa en aquesta ruta amb un combinat de musclos, olives i patates amb el nom de Nick Lowe. El compositor britànic va conmemorar els 5.000 concerts de la sala el desembre del 2016.
La font de les Tres Gràcies és obra d'Antoinne Durenne, i presideix la plaça Reial des del 1876. Per recordar l'artista, el restaurant Rossini li dedica la seva tapa, una barqueta de foie amb fruits vermells.