Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Floristes de la Rambla
Foto: Shutterstock

Toc d'atenció per salvar les històriques parades de floristes de la Rambla

En la seva entrega de premis, l'associació Amics de la Rambla reclama el manteniment de les històriques parades

M. P. Muñoz
Escrit per
M. P. Muñoz
Publicitat

La reforma de la Rambla s'accelera i segons previsions de l'Ajuntament estarà enllestida en la meitat de temps del previst. Però no tots els aspectes de la remodelació agraden als veïns i als responsables de les associacions del passeig més famós de la ciutat.

El president de l'associació Amics de la Rambla, Fermín Villar, demana mantenir les parades de flors del passeig, un fet que, segons denuncien, perilla amb l'actual projecte. "Som a temps", ha dit Vilar davant de les autoritats (entre el públic hi havia el regidor de Ciutat Vella, Albert Batlle) durant l'entrega dels guardons Ramblistes d'Honor que s'ha celebrat dimarts a l'Ajuntament de Barcelona.

Floristes de la Rambla. 1930
© Frederic Juandó AlegretFloristes de la Rambla. 1930



Amics de la Rambla vol "decidir què fer amb les flors" i lamenta que l'única cosa que s'ha fet és un estudi econòmic i tancar dues parades més. Els Amics de la Rambla veuen incomprensible renovar el passeig sense mantenir les parades de flors, una de les tradicions fonamentals de la Rambla, íntimament lligada a la Festa del Roser i a Sant Jordi. El problema rau en la falta de relleu generacional en els negocis i que l'Ajuntament no torna a licitar les parades que tanquen, i per això Amics de la Rambla reclama un acord per mantenir l'activitat florista.

Els Ramblistes d'Honor d'enguany van anar a parar a Arrels Fundació i al Mago Pop, així com altres membres de l'associació Amics de la Rambla, Enric Nogueras i Josep M. Bilurbina Alter, per la seva dedicació i vincle amb la Rambla.

NO T'HO PERDIS: la troballa arqueològica de la Rambla que sorprèn als tècnics

Llegeix el número d'octubre de Time Out Barcelona amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions d'oci i cultura de la ciutat

Últimes notícies

    Publicitat