Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Tornen a obrir les orxateries més importants de Barcelona!

Ricard Martín
Escrit per
Ricard Martín
Publicitat

Amb el bon temps torna l’orxata. I un fet quotidià que ens alegra la primavera, aquesta temporada l’esperem amb més ganes que mai, per raons òbvies). El proper divendres 22 reobrirà portes l’Orxateria Sirvent de Parlament, 56 (la de Balmes, encara no). I ho farà amb un horari extensiu: de 10 a 22 h.

Ens ho confirma José Antonio Mullor, un dels propietaris. "Està essent molt complicada la reobertura, perquè cal tenir-ho tot adequat a la normativa", explica, però ja tenen a punt la seva deliciosa orxata i gelats. Amb totes les limitacions del context: metacrilat entre els venedors i els clients, mesures d’higiene i aforament de tres persones dins el local.

Però si hi ha algun gènere de beguda que sigui la genuïna ‘street drink’ de Barcelona, aquesta és l’orxata, amb esplèndids representants a Barcelona. Quan va ser el darrer cop que vau prendre una orxata dins d’un bar?

Tio-Che-_Scott.jpg
El Tí­o CheFoto: Scott Chasserott

També el Tio Che

I en l’altre punt emblemàtic orxater de la ciutat, el Tío Che, ja van obrir portes a meitats de maig. Hi ha negocis que, per sort, resisteixen anys, panys, dictadures i catàstrofes. El Tío Che, per exemple, que el 2012 va fer cent anys. Saber que tornes a tenir la possibilitat de passejar amb un got de la seva orxata rambla avall –no entraré en el bizantí debat de si és o no la millor– és una petita gran joia de viure.

També tenen a la vostra disposició tot el seu exèrcit de gelats (tasteu el de licor de xocolata amb trossets de taronja confitada!) creps dolces i salades i beuratges deliciosos i valencianitzats: el cafè granissat amb llet merengada, per exemple. Em fa l’efecte que si hi hagués una apocalipsi zombi, els rosegadors de cervell s’aturarien de manera civilitzada a fer cua davant del ninot.

En tot cas, la tessitura no ha afectat el negoci de manera negativa; ans el contrari. Les mítiques cues que es formaven davant la finestreta s’han ordenat i optimitzat i la xufla saborosa brolla més ràpida que mai. Un deu pel Tío Che i els poblenovins.  

NO T'HO PERDIS: Quan ens podrem banyar en les platges i piscines de Barcelona?

Les millors idees d'oci i cultura per fer a casa a la nova Time In Pocket interactiva


Time Out Love Local campaign logo

La campanya Love Local de Time Out dona suport als negocis d'oci i cultura de Barcelona. Descobreix com pots ajudar a salvar els llocs que fan de Barcelona una ciutat genial


Últimes notícies

    Publicitat