Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Contaminació
Shutterstock

Tots els municipis molt a prop de Barcelona en alerta per contaminació durant 24 hores

El Departament d'Acció Climàtica ha activat un avís preventiu que afecta 40 localitats

Laia Jordà Sánchez
Escrit per
Laia Jordà Sánchez
Publicitat

En el nostre dia a dia som conscients de si fa xafogor, si plou, si fa sol... Però hi ha altres aspectes que passem per alt i ens afecten, com ara la contaminació. Cada cop hi ha més campanyes dirigides a conscienciar la població, però Barcelona continua sent la quarta ciutat amb més pol·lució d'Europa. I ara, el Departament d'Acció Climàtica ha activat un avís preventiu per contaminació atmosfèrica per la presència de partícules nocives a l'aire de Barcelona.

En aquest cas, l'augment de la contaminació de l'aire ha estat conseqüència de la pols subsahariana que ha arribat fins al nord-est de la Península. L'avís preventiu, però, no és només sobre Barcelona, sinó que també afecta tots els municipis de les comarques del voltant de la ciutat: els 40 pobles i ciutats del Barcelonès, el Baix Llobregat, el Vallès Occidental i el Vallès Oriental estan sota l'alerta del Departament d'Acció Climàtica.

Per reduir la contaminació de l'aire, es recomana als ciutadans d'aquestes poblacions que prioritzin l'ús del transport públic per traslladar-se, que adaptin les activitats industrials a la situació excepcional i es recomana que s'aturin les obres i activitats a la via pública que requereixin materials en pols.

Es preveu que l'alerta estarà activa 24 hores a totes les comarques afectades.

NO T'HO PERDIS: Pluges i tempestes a Barcelona: una DANA arriba a la ciutat aquest dimecres

Llegeix el número de setembre de Time Out Barcelona amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions d'oci i cultura de la ciutat

Més de Estiu

    Últimes notícies

      Publicitat