Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Nomad Coffee
Foto: Enric Badrina

Tres trucs per fer un cafè fantàstic a casa

Ricard Martín
Escrit per
Ricard Martín
Publicitat

S’ha acabat anar a la cafeteria per uns dies, però ni el maleït virus de la 'rockin’ pneumonia i la boogie woogie' flu' us poden impedir fer un bon cafè a casa. En Jordi Mestres, guru cafeter i rostidor en cap de Nømad Coffee, ens dona consells que són or negre.

1. Que estigui ben molt!

Assegura’t que el cafè que compris estigui molt per a la cafetera que tens. “Pots tenir la cafetera més bona del món, però si no tens el cafè molt com toca faràs una desgràcia rere una altra. El molt idoni assegura la bona superfície de contacte entre aigua i cafè. Massa molt, serà amarg. Poc molt, agre i salat”, explica Mestres. Penseu que a la majoria de botigues de venda a granel us moldran el cafè ells mateixos. 

2. Amb ‘french-press’

“El que a la resta del món és una cafetera d’èmbol, aquí ho anomenem tetera”, riu Mestres. Poseu 15 g de cafè per 250 ml d’aigua a 96 °C (que fumegi). Espereu quatre minuts, i trenqueu la crosta de cafè i aigua amb una cullera. Baixeu el pistó de la premsa fins a baix i aboqueu el resultat a la tassa. Tot! No hi deixeu la meitat del cafè; seguiria infusionant i quedaria amarg.

No deixis cafè al cul de la francesa!
No deixis cafè al cul de la francesa!
Foto: Shutterstock

3. Amb cafetera italiana

Poseu aigua calenta fins a la vàlvula. Ompliu la cassoleta de cafè amb una cullera. Ni massa plena massa ni massa buida, i sisplau, no la compacteu. Acomodeu-hi el cafè fent copets. Aleshores va a foc fluixet i amb la tapa oberta. Paciència, que el cafè triga més a pujar del que ens pensem. Quan el cafè pugi a mig dipòsit, tanqueu la tapa i traieu-lo del foc. Deu segons de repòs, i talleu la cocció de cop amb un raig d’aigua freda en diagonal al dipòsit. Fent tot això aconseguim cremar poc el cafè. Llestos! Important: la cafetera italiana té una junta de goma entre els compartiments. Ha de ser blanca. Si veieu que està cremada, aneu a la ferreteria a comprar un recanvi. 

Fer servir bé aquest estri no és tant fàcil com sembla!
Fer servir bé aquest estri no és tant fàcil com sembla!
Foto: Shutterstock

NO T'HO PERDIS: els millors llocs per predre café a Barcelona

Últimes notícies

    Publicitat