Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Terraza Barcelona
Foto: Shutterstock

Un 40% dels bars i restaurants de Barcelona podrien tancar per la crisi

Un 15% dels establiments no han sobreviscut als primers mesos de la pandèmia

Sara Martínez
Escrit per
Sara Martínez
Publicitat

Des que va començar la crisi sanitària a l'inici de l'any, el gremi de la restauració no passa pel seu millor moment. El director del Gremi de la Restauració, Roger Pallarols, lamenta que un 15% d'establiments ja han tancat i preveu que el 40% de bars i restaurants de Barcelona acabin baixant la persiana a curt termini. Els establiments que segueixen oberts no ho fan sense pagar res a canvi, ja que el 56% dels negocis haurà d'acomiadar a part de la plantilla per a poder seguir endavant, segons una enquesta feta pel Gremi.

Tot i prescindint de part de la plantilla, les mesures de seguretat segueixen sense posar-ho fàcil. L'espai reduït juntament amb el número de taules que exigeix la normativa, contribueixen a l'augment de les pèrdues. Les dades de l'enquesta indiquen que gairebé un 40% dels restauradors s'han plantejat tancar el negoci de manera definitiva. Pallarols alerta que "l'enfonsament de la restauració avança amb passes de gegant." El sector de la restauració viu una situació crítica en la qual, segons el Gremi, se'ls denega un 40% de les peticions d'ampliació de les terrasses.

La nova normativa que prohibeix fumar a les terrasses i llocs públics si no es manté la distància mínima de seguretat també afecta, diuen al Gremi de manera negativa a l'hostaleria. Pallarols adverteix que aquesta normativa pot comprometre la reactivació econòmica d'un sector que ja està tocat de mort.

NO T'HO PERDIS: Nines inflables per evitar els contagis en un restaurant de Barcelona

Les millors idees d'oci i cultura a la nova Time Out Pocket interactiva

Últimes notícies

    Publicitat