Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Bus anys 50
Foto: TMB

Un autobús dels anys 50 torna a circular per Barcelona

El vehicle s'ha posat en servei amb motiu del Dia de la Gent Gran que s'ha celebrat a la ciutat

M. P. Muñoz
Escrit per
M. P. Muñoz
Publicitat

La Barcelona retro té el seu públic. Fa pocs dies explicàvem que l'estació de metro fantasma de Correus lluïa ara restaurada. També degudament restaurat, un bus dels anys cinquanta va sorprendre ahir molts curiosos que se'l van trobar pel centre de la ciutat.

Es tracta d'un vehicle del fons històric de TMB, en concret el model Chausson Urbas núm. 59, que va rodar per primer cop en 1955 i que va estar en funcionament fins a l'any 1976. Amb els seus 68 anys, el bus va tornar a donar servei, però per a decepció dels més nostàlgics, només ho ha fet per un dia.

Bus anys 50
Foto: TMB

El bus va fer un trajecte des del carrer d'Ausiàs Marc, prop d'Urquinaona, fins a la plaça de Sant Jaume. El motiu? Transportar als membres del Consell Assessor de la Gent Gran de la ciutat, un acte justament per commemorar el Dia Internacional de la Gent Gran.

L'organisme ha volgut treure a passejar el bus per reclamar, precisament, transports i espais públics pensats per a la gent gran, "una ciutat amigable ha de comptar amb un disseny per a tothom tant dels entorns físics com també dels virtuals", han dit els membres de Consell en un manifest recollit per ACN.

Bus anys 50
Foto: Ajuntament de Barcelona

NO T'HO PERDIS: 50 llocs imprescindibles de Barcelona

Llegeix el número d'octubre de Time Out Barcelona amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions d'oci i cultura de la ciutat

Últimes notícies

    Publicitat