Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Carrer del Clot
Foto: Iván Moreno

Un barri de Barcelona entre els millors del món el 2023 (i segurament no és el que esperes)

L'enquesta mundial torna a apostar un any més per un barri de Barcelona i destaca les opcions de diversió, menjar i vida en comunitat

M. P. Muñoz
Escrit per
M. P. Muñoz
Publicitat

Arriba el moment que molts viatgers intrèpids esperen, la llista dels millors barris de 2023, els racons de cada ciutat del món que per la seva animada vida i les opcions d'oci han fet un salt substancial en la seva projecció. Barcelona torna a sortir en el rànquing, però enguany no és Sants el seleccionat com l'any passat.

Per sisè any consecutiu, els lectors de Time Out de tot el món han escollit què és el que més els interessa de les seves ciutats, una selecció basada en l'oci i en les noves obertures, en la vida cultural i en els espais en comunitat. Més de 12.000 persones van dir la seva per crear la llista de 2023, i s'hi han escollit els barris més a la moda, els indrets on més coses estan passant.

El 2023, els barris escollits són més globals que mai. L'augment del nomadisme digital postpandèmia ha provocat una explosió d'espais comunitaris nous, centres culturals polivalents i més cafès dels que podem comptar amb dues mans. Però si bé la majoria d'aquests barris han experimentat una transformació durant els darrers anys, es mantenen decididament locals, amb el seu sabor característic.

El millor barri de Barcelona en 2023

El poble ha parlat i tenim un guanyador barceloní que és, ni més ni menys que el barri del Clot. Entre la Meridiana i la Gran Via, l'enclavament ha sabut conservar el seu caràcter tradicional, ben diferenciat de zones limítrofes com el Poblenou i l'Eixample. Es tracta per a molts habitants d'un racó no sempre ben conegut, però la seva transformació ben mereix una visita i un (re)descobriment.

Parc del Clot
@ Iván Moreno

Situat en la posició 29 del rànquing mundial, el Clot destaca pels seus carrers de vianants i el gran Parc del Clot, un tram de verd construït al voltant de ruïnes industrials. El mercat municipal, un dels més antics de la ciutat, és un centre de vida local i el lloc perfecte per comprar productes de gran qualitat a preus més baixos que els que trobareu a les zones més gentrificades.

Mercat del Clot
Iván MorenoMercat del Clot

Entre els llocs a visitar que són representatius de la nova onada fresca del Clot, hi ha bars tradicionals com el Bar Rovira, vermuts amb personalitat com el del Celler Panotxa, i comerços de proximitat, sigui una llibreria com Pebre Negre o una fleca sense gluten com la Casa Lupita.

El passeig perfecte pel Clot comença a Gran Clariana, un espai verd que es va crear soterrant el nus de trànsit de Glòries. Si resistiu la temptació de descansar en una de les acollidores hamaques del parc us podeu dirigiu a La Farinera del Clot: una antiga fàbrica de farina transformada en centre cultural. A la tarda, podeu travessar la Gran Via per explorar el proper Museu del Disseny. Es pot rematar la jugada amb un vermut a la tradicional Bodega Sopena o un àpat de menú a un preu raonable a Lanto.

Bodega Sopena
Ivan Moreno

Altres barris en el top 10 dels millors de 2023

Si voleu conèixer els altres barris del món que estan per davant del Clot, heu de saber que el madrileny Carabanchel ocupa la tercera posició, només superat per Laureles, en Medellín (Colòmbia) i Smithfield, en Dublín (Irlanda).

Aquí va la resta de barris seleccionats per a la llista de millors barris del món 2023, però no deixeu de visitar l'explicació completa dels guanyadors per conèixer tots els detalls.

  1. Laureles: Medellín, Colòmbia
  2. Smithfield: Dublín, Irlanda
  3. Carabanchel: Madrid, Espanya
  4. Havnen: Copenhaguen, Dinamarca
  5. Sheung Wan: Hong Kong
  6. Brunswick East: Melbourne, Austràlia
  7. Mid-City: Nova Orleans
  8. Isola: Milà, Itàlia
  9. Oest: Amsterdam, Països Baixos
  10. Tomigaya: Tòquio, Japó

NO T'HO PERDIS: 50 llocs imprescindibles de Barcelona

Llegeix el número d'octubre de Time Out Barcelona amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions d'oci i cultura de la ciutat

 

Últimes notícies

    Publicitat