Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
New-phono
© Ricard Martín New-phono

Un comerç centenari de Barcelona substituït per un saló de massatges asiàtics

La política de protecció de locals emblemàtics de Barcelona no aconsegueix mantenir l'esperit d'una botiga fundada el 1906

M. P. Muñoz
Escrit per
M. P. Muñoz
Publicitat

La primera notícia va saltar el 2018, quan ens vam assabentar que una de les botigues més emblemàtiques del seu sector a Barcelona i Espanya abaixava la persiana. Era, ni més ni menys, que un establiment fundat l'any 1906 per José Massó Armadans, la referència durant dècades dels amants dels instruments musicals.

Alguns melòmans ja sabran a quina botiga ens refereim, New-Phono, que estava situada al cèntric carrer Ample 35-45, en el cor del Gòtic. "El negoci va a menys. Internet ha fet molt de mal. La gent s'asseu a casa i compra per la web", ens explicava aleshores un dels responsables de la botiga, que tot i que va intentar remuntar amb una altra gerència i una renovació, va acabar tancant de forma definitiva l'estiu passat.

Un any després, les polítiques municipals de protecció per evitar la desaparició d'un comerç emblemàtic no han tingut cap efecte. En lloc d'una botiga de serveis única adreçada a un públic especialitzat, ara al mateix local ha obert un centre de massatges adreçat majoritàriament als turistes.

'Massatge i pedicura'

Segons informa 'El Periódico', el nou espai situat a l'antic New-Phono s'anuncia com "Massage: pedicure", amb una nova decoració que desdibuixa els elements patrimonials que encara conserva la botiga, com la seva entrada modernista catalogada en l'inventari d'Establiments Emblemàtics de Barcelona de 2016.

Tècnics i associacions de comerciants han lamentat que no s'hagi pogut protegir un establiment centenari i que un altre carrer del centre continuï amenaçat pels negocis adreçats a turistes que desdibuixen la ciutat i la seva singularitat.

NO T'HO PERDIS: 17 botigues històriques de Barcelona que has de visitar

Llegeix el número de juliol i agost de Time Out Barcelona amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions d'oci i cultura de la ciutat

Últimes notícies

    Publicitat