Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
'La gran obra' d'Àlex Lora
Foto: ACN /Catalan Films

Un director de cinema barceloní guanya el prestigiós premi del jurat de Sundance

Àlex Lora ha aconseguit el guardó amb 'La gran obra', un curt protagonitzat per Daniel Grao, Babou Cham, Melina Matthews i Adam Norou

Laia Jordà Sánchez
Escrit per
Laia Jordà Sánchez
Escrit per
Time Out Barcelona ACN
Publicitat

Aquesta ha estat una setmana per a recordar pel cinema barceloní. Després que s'anunciessin les dues nominacions als premis Oscars de 'La sociedad de la nieve', de J.A. Bayona, ara un altre director barceloní també ha triomfat a uns prestigiosos premis internacionals. Àlex Lora ha guanyat el premi del jurat de Sundance 2024 gràcies al seu curt 'La gran obra' ('The Masterpiece'). El cineasta ha assegurat en una entrevista a l'ACN que cap membre de l'equip s'esperava el guardó i que "ens va agafar desprevinguts i tothom va començar a plorar i a tremolar".

'La gran obra' és el seu darrer projecte. Protagonitzada per Daniel Grao, Babou Cham, Melina Matthews i Adam Norou, és una història que tracta sobre una parella de burgesos que formen part de l'elit econòmica i cultural. Conscienciats a contribuir a la cura del medi ambient, el matrimoni decideix portar el seu vell televisor de plasma a un Punt de Verd situat en un polígon proper als afores de la ciutat, on coneixen en Salif i en Yousef, una parella drapaires africans que s'oferiran a ajudar-los.

Lora, però, no és el primer cop que rep un reconeixement gràcies a un projecte propi. Greta Fernández va protagonitzar 'Unicorns', on va donar vida a una jove poliamorosa que comença a trontollar quan es planteja si començar una relació monògama i torna a casa amb la seva família. Aquest drama del cineasta barceloní va aconseguir quatre premis nacionals, entre els quals es troben el reconeixement a la millor pel·lícula als premis Oriana i als premis FECICAM.

Representació catalana a Sundance

El Festival de Cinema de Sundance, que s'ha celebrat a la ciutat estatunidenca de Park City, a l'Estat de Utah, també ha tingut una altra proposta catalana entre les nominades. A la secció oficial de la competició també estava la pel·lícula 'Reinas', de Klaudia Reynicke, un film produït per l'empresa catalana Valérie Delpierre. El llargmetratge ens transporta a Lima durant l'estiu de 1992, on la Luz, l'Aurora i la seva mare, Elena, estan a punt de marxar i temen acomiadar-se del país i dels seus amics, però sobretot del Carlos, pare i exmarit, que ha pràcticament desaparegut de les seves vides. La seva partida genera sentiments contradictoris, revivint vells penediments i generant noves il·lusions en la família.

NO T'HO PERDIS: El millor de la cartellera de gener als cinemes de Barcelona

Vols estar al dia de tot el que es mou a la ciutat? Inscriu-te a la nostra newsletter i tindràs tota la info i els plans que t'agraden per gaudir de Barcelona

Últimes notícies

    Publicitat