Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
'La sociedad de la nieve'
Foto: Netflix

'La sociedad de la nieve' de J.A. Bayona, nominada a dos premis Oscars

El film competirà pel guardó a millor pel·lícula internacional i millor maquillatge i perruqueria

Laia Jordà Sánchez
Escrit per
Laia Jordà Sánchez
Escrit per
Time Out Barcelona ACN
Publicitat

'La sociedad de la nieve' de J.A. Bayona ha arribat als Oscars. Dels quatre premis on va quedar finalista, finalment competirà per aconseguir l'estatueta a millor pel·lícula internacional, una categoria on coincideix amb els films 'Yo capitán', de Matteo Garrone; 'Perfect days', de Wim Wenders; 'La zona de interés', de Jonathan Glazer; i 'Sala de profesores', d'İlker Çatak. El projecte del cineasta barceloní també optarà a l'Oscar a millor maquillatge i perruqueria, categoria en què hi ha 'Golda', de Guy Nattiv; 'Maestro', de Bradley Cooper; 'Oppenheimer', de Cristopher Nolan; i 'Pobres criatures', de Yorgos Lanthimos.

'La sociedad de la nieve' ha tornat a dur a la pantalla gran l'accident aeri que va patir un equip de rugbi uruguaià 30 anys després que ho fes 'Viuen', una pel·lícula dirigida per Frank Marshall. L'any 1972 l'avió es va estavellar a les muntanyes de la Cordillera dels Andes, on els supervivents van haver de fer front a condicions extremes fins que els van rescatar 72 dies després de l'accident. "És una història de fer-se gran, aprendre a sobreviure i, sobretot, aprendre a morir" explicava Bayona en una entrevista amb Time Out.

'La sociedad de la nieve', J.A. Bayona
Foto: Netflix'La sociedad de la nieve', J.A. Bayona

No és el primer cop que el cineasta aposta per dur al cinema una història real. L'any 2012 es va estrenar 'Lo imposible', un film basat en l'experiència real d'una família espanyola durant un tsunami a Tailàndia l'any 2004. Bayona va assegurar que la seva manera de narrar un relat d'aquest tipus ha canviat des de llavors, i ara "el rodatge estava plantejat quasi com una performance, començàvem a filmar i no sabíem on acabaríem".

Només quinze dies després d'estar disponible a Netflix, 'La sociedad de la nieve' ja s'ha convertit en una de les pel·lícules de parla no anglesa més vistes de la història en una plataforma de streaming, amb més de 51 milions de reproduccions.

'Robot dreams', de Pablo Berger, també nominada

'Robot Dreams', del director basc Pablo Berger, també viatjarà cap a Hollywood on competirà per l'estatueta a millor pel·lícula d'animació, on també estan nominats amb 'El chico y la garza', l'última pel·lícula de Hayao Miyazaki i Toshio Suzuki; 'Elemental'; 'Nimona'; i 'Spider-man: cruzado el multiverso', de Joaquim Dos Santos, Justin K. Thompson, Kemp Powers.

Robot Dreams
Foto: 'Robot Dreams'

El film ha significat la primera incursió de Berger en el cinema d'animació, un projecte que tracta sobre la soledat, la fragilitat de les relacions i el procés de pèrdua a partir de les aventures d'un gos solitari que decideix comprar un robot perquè li faci companyia. Produïda per la catalana Arcadia Motion Pictures i amb la Nova York dels anys 80 com a teló de fons, el cineasta responsable de la multipremiada 'Blancaneu' –en què va homenatjar el cinema mut i en blanc i negre– adapta ara la novel·la gràfica homònima de Sara Varon. 

NO T'HO PERDIS: El millor de la cartellera de gener als cinemes de Barcelona

Vols estar al dia de tot el que es mou a la ciutat? Inscriu-te a la nostra newsletter i tindràs tota la info i els plans que t'agraden per gaudir de Barcelona

Últimes notícies

    Publicitat