Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Cuca de Llum
Ajuntament de Barcelona

Un funicular de Barcelona guanya un prestigiós premi de disseny internacional

Amb més de 806.000 usuaris l’any 2023, es consolida com el principal transport per pujar al Tibidabo

Enora Le Roux
Escrit per
Enora Le Roux
Publicitat

El compromís cap a un futur més sostenible és cada cop més evident a Barcelona. Fins i tot uns premis internacionals ho confirmen. Els International Design Awards, un grup de premis que reconeixen, celebren i promouen els visionaris del disseny, han atorgat a La Cuca de Llum, el funicular que puja al Tibidado, el primer premi en la categoria de Sostenibilitat, disseny d’arquitectura verda i d’infraestructures sostenibles.

Cuca de Llum
ISABEL PUIG / Ajuntament de Barcelona

L’any 2021, la Cuca de Llum va substituir l’històric funicular del Parc d’atraccions del Tibidabo, que funcionava des del 1901, per reduir les emissions i potenciar el transport col·lectiu. Des de llavors s’ha convertit en una referència internacional en disseny i mobilitat sostenible.  De fet, els International Design Awards no són els primers premis que guanya; també acumula altres reconeixements internacionals com l’Architizer A+, el Dan Paris Design i el LOOP Design. 

Principal mitjà per arribar al Tibidabo

L’any 2023, més de 806.000 de persones van fer ús de la Cuca de Llum per accedir al Tibidabo (un 19,5% més que el 2022) consolidant-lo com el principal mitjà per arribar a l’Àrea Panoràmica del Tibidabo, el punt més alt del parc que, de fet, tornarà a obrir el pròxim 3 de febrer.

NO T'HO PERDIS: 50 llocs perfectes per anar amb nens a Barcelona

Vols estar al dia de tot el que es mou a la ciutat? Inscriu-te a la nostra newsletter i tindràs tota la info i els plans que t'agraden per gaudir de Barcelona

Últimes notícies

    Publicitat