Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Mercat de Montserrat
Foto: Ajuntament de Barcelona

Lidl, a prop d'ocupar la planta baixa d'un nou mercat de Barcelona de més de 10.000 metres quadrats

El supermercat ha guanyat a Aldi en la part tècnica del concurs per l'espai que s'inaugurarà el segon trimestre de 2024

Laia Jordà Sánchez
Escrit per
Laia Jordà Sánchez
Publicitat

Molts dels mercats de Barcelona s'estan transformant pel programa de renovació de la ciutat. El mercat de Sant Andreu i el futur mercat d'Horta són alguns dels que han necessitat instal·lacions provisionals per no haver d'aturar la seva activitat, mentre que d'altres com el mercat de l'Abaceria de Gràcia tornarà al seu emplaçament original tindrà més de 14.350 metres quadrats. Un altre equipament dins de la llista és el mercat de Montserrat, a Nou Barris, que s'ha construït des de zero i que té previst obrir les portes al llarg del segon trimestre d'aquest 2024.

El nou espai situat entre Roquetes i Trinitat Nova tindrà més de 10.000 metres quadrats repartits en quatre plantes que, a més d'algunes de les parades originals, també acolliran un nou supermercat. Aquest dijous 14 de març, l'Institut Municipal de Mercats ha confirmat Lidl ha guanyat la part tècnica del concurs per ocupar l'espai que havia reservat per acollir un supermercat. L'empresa ha aconseguit la primera posició amb 35 punts, mentre que Aldi, el seu rival, ha quedat en segon lloc amb 33,75 punts. Tot i això, la part econòmica encara no està resolta, una resolució que podria canviar el guanyador final. 

Lidl
Foto: Shutterstock

De moment, encara no s'ha avançat més informació sobre les dimensions del nou establiment ni la data d'inauguració al públic. El que sí que se sap, és que el supermercat ocuparà tota la planta baixa del mercat per fer-lo més accessible si s'entra des de les entrades del carrer.

El nou mercat de Montserrat

Les obres de la construcció del nou Mercat de Montserrat es van iniciar el mes d'octubre de 2022 amb un pressupost de 14 milions d'euros per a donar pas a un equipament de 10.045 metres quadrats. Segons va avançar l'Ajuntament de Barcelona a l'inici dels treballs, el projecte inclou la creació de noves zones d'aparcament, un moll de descàrrega i petites zones de jocs infantils. Respecte a l'estètica de l'edifici, tant l'interior com l'exterior estaran fetes de materials petris i formigons per reduir les feines de manteniment, tot i que a les parts superiors destacaran els materials lleugers i transparents i hi haurà cobertes amb elements vegetals.

Mercat de Montserrat
Foto: Ajuntament de Barcelona

L'edifici original es va convertir en un dels mercats més antics de Barcelona, que es va inaugurar l'any 1950, tot i que amb els anys el seu estat va desmillorar i molts paradistes van marxar i, dins el nou edifici, només es mantindran una vintena de les 70 parades originals.

NO T'HO PERDIS: Què fer a Barcelona al març

Vols estar al dia de tot el que es mou a la ciutat? Inscriu-te a la nostra newsletter i tindràs tota la info i els plans que t'agraden per gaudir de Barcelona

Últimes notícies

    Publicitat