Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Criança
Foto: Santa Maria del PiCriança

Un mural de Barcelona nominat com un dels millors grafitis del món

Les nominacions al títol de Millor Mural del Món 2023 compten amb 26 artistes provinents de l'Estat

M. P. Muñoz
Escrit per
M. P. Muñoz
Publicitat

Que Barcelona és una potència en l'àmbit de creació de murals és un fet prou conegut a través de la feina de diferents artistes, un treball que un any més reconeixen els premis Street Art Cities, que tenen un total de 26 obres de l'Estat entre les preseleccionades.

Es tracta d'un prestigiós guardó anual que reconeix l'expressió artística urbana, escollit per l'autodenominada com "la comunitat més gran d'art urbà del món". L'any passat Espanya va tenir el privilegi de ser un dels països amb els millors murals i, enguany, hi tornem a trobar el nom de diverses ciutats espanyoles en les diferents categories del reconeixement.

Barcelona, per descomptat, ha estat una de les escollides. L'obra triada és el mural 'Criança', situada dins de la Basílica del Pi, una peça que combina l'art contemporani amb la religió catòlica, obra d'Octavi Arrizabalaga, més conegut pel seu àlies Aryz. Atenció a les espectaculars mesures del llenç, 14 metres, instal·lat a l'altar major, la qual cosa va causar polèmica per l'impacte d'una obra d'art urbà en un entorn sacre com és la basílica. Més enllà d'opinions conservadores, el mural ha estat reconegut com un dels més importants de l'any per Street Art Cities.

Altres ciutats amb obres nominades

Mèrida ha entrat a les nominades també gràcies a 'Eulalia', nominat al Premi a la Innovació. Aquest mural, ubicat al barri La Antigua, prop del conegut circ romà de la ciutat, consisteix en dos murals en un, representant la patrona d'aquesta localitat, Eulàlia (també copatrona de Barcelona) que va ser torturada als 12 anys per exigir llibertat i respecte a les seves creences.

Una altra icona molt espanyola s'ha colat entre la llista dels més destacats de l'any, es tracta de l'obra 'Don Quijote i Sancho Panza', que es troba a la localitat de Castro del Río, Còrdoba. També 'Gabriel' és un altre dels murals escollits, pintat a Ondarroa, Bizkaia. L'autor, Djoels, un artista belga, va poder explorar tota la ciutat i la cultura basca a través d'aquesta obra. Al mateix municipi també ha estat nominat un altre mural titulat 'Sabotatge al muntatge'.

Finalment, Madrid compta amb diversos murals nominats com 'RE-VS', del col·lectiu artístic Boa Mistura, que reflexioni sobre el virtual i el real; i també del mateix col·lectiu s'ha nominat 'Orgullo'.

Altres ciutats nominades són Villangómez, Nigrán, Linares, Fuengirola, Arroyo de la Luz, Miranda de Ebro, Alcázares, Guardo, Santa Cruz de Tenerife, Alberico, Soto del Real, Salamanca, Ibarra, Langreo, Lugo, Fene, Garcibuey y Medina de las Torres.

Pots escollir els murals guanyadors i votar els teus favorits a través del web de Street Art Cities.

NO T'HO PERDIS: les millors exposicions de Barcelona

Vols estar al dia de tot el que es mou a la ciutat? Inscriu-te a la nostra newsletter i tindràs tota la info i els plans que t'agraden per gaudir de Barcelona

Últimes notícies

    Publicitat