Notícies

Un restaurant d’un museu basc, entre els millors llocs del món per menjar a un centre cultural

La llista 50 Best ha seleccionat diferents restaurants d’arreu del món dins de museus i galeries d’art

Laia Jordà Sánchez
Escrit per
Laia Jordà Sánchez
Redactora
restaurant nerua, bilbao
Foto: Instagram / @neruaguggenheimbilbao
Publicitat

La cultura d’una ciutat abraça molts aspectes, des de la gastronomia fins a la cartellera de teatre i l’oferta de museus, i sovint hi ha sectors que es toquen i, fins i tot, es barregen. Aquest és el cas de l’art i la gastronomia, una fusió que no només la podem veure als plats de xefs que porten l’art culinària al màxim exponent, sinó que alguns dels museus més coneguts de Barcelona i la resta d’Espanya també acullen magnífics restaurants a l'interior. No hi ha res millor que culminar una visita a una sala cultural amb un bon àpat, i ara la llista 50 Best ha seleccionat alguns dels millors restaurants dins d’espais artístics, i un és a Espanya. 

El rànquing ha seleccionat el restaurant Nerua, dins el Museu Guggenheim de Bilbao, com un dels millors llocs del món per menjar en un centre cultural. L’establiment es troba en un dels museus més importants d’Espanya i, segons explica la llista, les obres d’art que acull l’equipament “mereixen un menjar tan brillant com la col·lecció del museu”. La carta del Nerua està dissenyada pel xef Josean Alija, qui ha basat la proposta gastronòmica del restaurant en la cuina tradicional basca, que li va permetre estar en la 32a posició dins la llista dels 50 millors restaurants del món el 2019. Alguns dels plats que destaca la llista són el cranc aranya amb suflé de whisky i la reinvenció de la pantxineta, feta amb crema de carabassa, bergamota i gelat de cervesa. 

No és el primer cop, però, que el Nerua recull un reconeixement per part d’una reconeguda llista gastronòmica, sinó que el 2011 va rebre la primera –i de moment única– estrella Michelin, el mateix any que va aixecar la persiana. Segons explica la Guia Michelin, el nom del restaurant és un homenatge al nom llatí amb el qual es coneixia el Nerbion, una ria on l’aigua dolça i salada conflueixen. Neura, doncs, fa referència a aquesta fusió de fluids que Josean Alija transmet a la seva filosofia, ja que “busca rescatar els gustos de la cuina basca des de la innovació”.

Els millors restaurants en centres culturals

- Restaurant Rijks, Amsterdam

- Restaurant Nerua Guggenheim, Bilbao

- Maraya Social, al-Ula

- Le Frank, París

- The Modern, Nova York

- Fouquet’s, Abu Dhabi

- Mosu, Hong Kong

A la llista hi ha restaurants que s’ubiquen en els museus més famosos del món, com és el cas de The Modern, situat a l’interior del Museu d’Art Modern (MOMA) de Nova York. Segons informa 50 Best, el restaurant ofereix una carta de cuina d’autor amb plats com el cérvol glacejat amb conyac, xili i pesto de nabiu, o els eggs on eggs on eggs, un plat que conté un ou de gallina escalfat amb una salsa d'ou ferrat amb caviar schrenckii, oli d'anet, escalunyes emmotllades i un brioixet allargat. A més, mentre gaudiu de l’àpat també ho fareu d’una vista a l’Abby Aldrich Rockefeller Sculpture Garden, el pati exterior del MOMA.

NO T'HO PERDIS: Què fer aquest cap de setmana a Barcelona

Vols estar al dia de tot el que es mou a la ciutat? Inscriu-te a la nostra newsletter i tindràs tota la info i els plans que t'agraden per gaudir de Barcelona

Últimes notícies
    Publicitat