Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Brabo
Foto: Brabo Brabo

Una de les millors pizzeries del món obre un restaurant de carn a la brasa a Barcelona

La braseria Brabo és la nova proposta de Sartoria Panatieri

Iker Morán
Escrit per
Iker Morán
Publicitat

"És una braseria sense pretensions", però amb un gir gastronòmic important. Ho expliquen Rafa Panatieri i Jorge Sastre Bravo, que acaben d'obrir Brabo (Sèneca, 28. 93 124 77 45), un restaurant on les brases són les protagonistes.

"Gir gastronòmic" ho afegim nosaltres, després d'haver pogut tastar la proposta d'aquest restaurant dels chefs creadors de Sartoria Panatieri. Parlem d'una de les pizzeries més aclamades del món, on la pizza és només un dels pilars d'una cuina on també es treballen embotits i adobats casolans de gran qualitat i una part d'horta pròpia.

A Brabo la cosa va de foc i producte. La carta és breu, amb 15 plats, i cada setmana s'hi sumarà alguna proposta fora de carta. Tot gira al voltant d'una graella a la vista en un local amb capacitat per a unes 40 persones i una zona a la part superior que pot acollir fins a 16 comensals.

"El 70% dels plats passen pel foc", apunten. La carn (vaca frisona, porc Gascó, xai…) té una presència destacada a la carta, però també cediran protagonisme a peixos i verdures segons el que hi hagi al mercat. Sens dubte aquesta pot ser una de les claus de la casa, que seria una pena que quedés limitada a carnívors de pedra picada. 

Brabo Barcelona
Foto: Brabo BarcelonaBrabo Barcelona

Elaboracions senzilles, acompanyaments treballats i uns entrants (carabassa en tres textures, tàrtar de porc fumat, patè de campanya casolà…) que rivalitzen en interès amb els plats principals. I veiem més foc que brasa a prop de la carn, cosa que allunya el restaurant dels cànons de la cuina de graella tradicional. I algunes salses d'acompanyament ens recorden més a una 'steak house' que a un rostidor. El fumat acompanya en tot moment els plats, sense comprometre el sabor, i l'aposta pel producte i la filosofia heretada de Sartoria Paniateria auguren coses bones per a Brabo.

La sala i la carta de vins és a les mans de Mihai Toma, arribat de Cocina Hermanos Torres, i que aposta per una selecció curta de referències molt interessants, allunyada de tòpics, però també per alguna extravagància gratuïta que busca més sorprendre que agradar.

NO T'HO PERDIS: Els millors restaurants de carn de Barcelona

Llegeix el número de desembre i gener de Time Out Barcelona amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions d'oci i cultura de la ciutat

Més de Love Local

    Últimes notícies

      Publicitat