Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Una exposició virtual mostra la importància dels gats en la història de l'art

'Cats in art history' reuneix 75 obres, des de l'Antic Egipte fins a l'art contemporani

Escrit per
Claudia Ibáñez
Publicitat

La revolució digital està vivint el seu apogeu en aquests dies i l'art s'ha unit al corrent. Des de l'art de carrer a tot el món fins a la Capella Sixtina, són ara continguts virtuals. Tot i que la sensació no és la mateixa, podeu estalviar-vos cues i veure-ho tot des del sofà.

Està més que comprovat que l'art és un bon remei per a aquests dies, i si el combinem amb animalets, ja es converteix en bàlsam reparador de totes les penes.

I aquí és on entra aquesta inusual exposició artística. Es tracta d'una visita virtual anomenada 'Cats in art history', en què l'Universal Museum of Art analitza la representació dels felins en la història de l'art a través de 75 obres des de l'Antic Egipte fins als nostres dies. Podem confirmar que gairebé tots els gats representats són increïblement adorables o bé delicats i elegants.

Cats in Art History VR exhibition
Cats in Art History VR exhibitionImage: UMA

Repartida en quatre sales d'una mansió parisenca fictícia, generada per ordinador, l'exposició abasta tot, des del gairebé imperceptible enigma felí en l''Olympia' de Manet fins a les criatures bellament equilibrades representades per Renoir, Delacroix i Courbet. L'única falla a la imatge angelical de l'espècie és el gatet borratxo que apareix a 'Les noces de Canà' de Veronese. Però no es pot ser sempre perfecte, oi?

Pots veure-la ja a la pàgina web de l'Universal Museum of Art

NO T'HO PERDIS: Museus, centres d'art i galeries del món per visitar des de casa

Les millors idees d'oci i cultura per fer a casa a la nova Time In Pocket interactiva

Últimes notícies

    Publicitat