Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Semàfor Mortadelo y Filemón
Foto: Time Out

Una iniciativa popular vol portar 'Mortadel·lo i Filemó' als semàfors de Barcelona

Corre per xarxes una proposta d'homenatge als personatges d'Ibáñez que demostra l'estima popular que l'autor té a la ciutat

M. P. Muñoz
Escrit per
M. P. Muñoz
Publicitat

No fa ni un mes que el geni del dibuixant Francisco Ibáñez ens va abandonar. Des d'aleshores no paren de créixer els homenatges per tot arreu. Fa pocs dies, va aparèixer al Clot un mural d'homenatge amb Mortadel·lo i Filemó plorant pel seu creador.

Ara, una altra iniciativa que corre per xarxes ens ha sorprès. Es tracta d'una proposta cap a l'Ajuntament de Barcelona per fer un homenatge especial, que algun semàfor de la ciutat recordi els personatges més famosos del dibuixant.

El dibuix que corre identifica Filemó amb el vermell de no passar i Mortadel·lo camina en verd amb el seu posat distret.

Precedents a altres ciutats

La iniciativa no és una ximpleria. A banda d'un homenatge oportú, seria una forma de crear un nou punt de referència per als nombrosos fans de la feina d'Ibáñez.

Existeixen altres precedents, com per exemple a Màlaga. La ciutat andalusa ha instal·lat un semàfor en homenatge a Chiquito de la Calzada que s'ha transformat en un punt de visita obligada de fans i turistes, que travessen el carrer quan senten "Al ataqueeeerrr".

Per què no posar un semàfor en homenatge a Mortadel·lo prop de la mítica Editorial Bruguera que tantes alegries ens va donar als lectors? Aquí queda el suggeriment.

NO T'HO PERDIS: 15 llocs de Barcelona que no semblen Barcelona

Llegeix el número de juliol i agost de Time Out Barcelona amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions d'oci i cultura de la ciutat

Últimes notícies

    Publicitat