Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Escarbat Tomicus
Foto: Shutterstock

Una plaga d'escarabats a Barcelona obligarà a talar 1.200 pins per tota la ciutat

L'insecte ha causat ja estralls a comarques properes i ara aterra a la capital niant a més de mil arbres

M. P. Muñoz
Escrit per
M. P. Muñoz
Publicitat

No són bons temps per als arbres de Barcelona. Fa poques setmanes, a conseqüència de la sequera i d'un tràgic accident, l'Ajuntament va talar un gran nombre de palmeres. Ara els afectats són els pins de la ciutat, infectats amb un agent indesitjable.

El seu nom és 'tomicus', un diminut escarabat que no sembla gaire perillós. Les aparences enganyen, perquè la bestioleta ja és coneguda a indrets propers com el Maresme on causa estralls a grans superfícies de pinedes de fa més d'un lustre.

L'Ajuntament calcula que la presència de l'escarabat 'tomicus' obligarà a talar a Barcelona 1.200 arbres de tota la ciutat, una solució dràstica però necessària donada la capacitat d'expansió de l'insecte, capaç de liquidar un arbre en pocs mesos.

Bosc de pins a Barcelona
Foto: Shutterstck

Causes de la invasió

Igual que amb la misteriosa pèrdua de l'escorça en els plàtans de la ciutat, la causa de la plaga d'escarabat 'tomicus' sembla que es deu a les altes temperatures combinades amb la manca de precipitacions, segons confirmen fonts de Parcs i Jardins a El Periódico.

L'insecte ha niat en arbres situats als boscos i també als parcs de la ciutat. La intervenció en els arbres s'haurà de fer un cop hagi passat l'estiu, quan decaigui l'alerta per incendi i també acabi l'època de cria. Es calcula que es podrien tallar entre 12 i 15 arbres al dia un cop comenci la campanya de neteja.

NO T'HO PERDIS: la troballa arqueològica en plena Rambla que sorprèn els tècnics

Llegeix el número de juliol i agost de Time Out Barcelona amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions d'oci i cultura de la ciutat

Últimes notícies

    Publicitat