Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Papereria Hija de J. Batlle
Foto: José P.

Una sabateria de disseny substitueix una papereria centenària al centre de Barcelona

L'establiment duia a la ciutat des de l'any 1917 i hi havien treballat cinc generacions de la mateixa família

Laia Jordà Sánchez
Escrit per
Laia Jordà Sánchez
Publicitat

Adeu a un altre comerç centenari de Barcelona. El passat mes d'abril la històrica papereria Hija de J. Batlle va penjar el cartell de liquidació a la porta que anunciava el tancament definitiu a finals del passat mes de juny. Després de gairebé dos mesos, s'ha sabut que serà una sabateria de disseny la que ha susbtituïrà la papereria al número 48 de Via Laietana. Està a ple districte de Ciutat Vella on ja ha obert les portes al públic amb un rètol amb la paraula en anglès 'shoes' (sabates).

La Isabel Devant i en Josep Bramon, els propietaris del negoci, eren la cinquena generació que regentava l'establiment, però per falta de relleu generacional van haver d'abaixar la persiana definitivament. Es va inaugurar l'any 1917 en un petit local proper al que es traslladarien finalment el 1925, on van seguir fins al passat 30 de juny. L'únic requisit d'ambdós propietaris va ser que el local no fos destinat a un negoci per a turistes, sinó que fos un establiment on els barcelonins, sobretot els veïns, fossin benvinguts. Es van mostrar positius davant la idea que el comerç fos de roba, complements i calçat, el que, finalment, ha acabat passant.

La desaparició d'Hija de J. Batlle se suma a la llista d'establiments mítics de la ciutat en els darrers mesos. El Grabador Inglés, el comerç més antic de Ronda Universitat va acomiadar-se de la ciutat a finals del passat mes de juliol. La mateixa setmana la ciutat també va perdre la centenària Granja Vendrell, que tot i reinventar-se, va acabar abaixant la persiana per sempre.

NO T'HO PERDIS: Sis de cada deu botigues que obren a Barcelona són d'empreses internacionals

Llegeix el número de juliol i agost de Time Out Barcelona amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions d'oci i cultura de la ciutat

Més de Estiu

    Últimes notícies

      Publicitat