Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Us expliquem com serà l'ampliació del Macba

Escrit per
Eugènia Sendra
Publicitat

Final feliç al llarg debat i polèmica sobre l'ampliació del Macba i la destinació del Cap Raval Nord: el museu d'art contemporani creixerà en un edifici nou adjacent al Convent dels Àngels i el Cap Raval Nord s'instal·larà a la Misericòrdia, segons han anunciat els membres del consorci del museu, del qual formen part l'Ajuntament de Barcelona, la Generalitat, el Ministeri de Cultura i la Fundació Macba. També hem conegut detalls que com serà l'ampliació del Macba.

1. El nou edifici del Macba

Es construirà un nou espai annex al Convent dels Àngels, del qual el Macba ja ocupa alguns espais (La Capella, a més de l'arxiu i la biblioteca). Amb aquest nou projecte es guanya espai: en total són 2800 metres quadrats que es convertiran en sales per mostrar la col·lecció permanent de museu (la conformen 5.200 obres) i en espai per a oficines que fins ara s'ubicaven a l'edifici Meier, que recupera espai públic. El projecte previ apunta una distribució en dues plantes, més la planta baixa, i la conservació integral i museïtzada de la paret del convent, que data del segle XVI i és un bé d'interès nacional.

2. La plaça dels Àngels canvia de cara

La reorganització del museu, amb accessos a l'edifici Meier i previsiblement al nou edifici a través del carrer dels Àngels, sense cap mena de dubte transformarà la fisonomia de la plaça. A peu de carrer, es perd superfície de plaça (uns 600 metres quadrats) i alhora es revitalitza un dels seus racons més 'degradats'. D'entrada no està prevista la unió dels dos equipaments de forma subterrània; el projecte, en canvi, sí que contempla habilitar la part superior del nou equipament –més una de les torres– com a mirador al barri i la ciutat.

Foto: Time Out Barcelona

 3. A contrarellotge

Tot i que no hi ha data per a l'inici d'obres d'ampliació del museu, per comptar amb les ajudes europees (valorades en uns cinc milions d'euros) una de les condicions és que l'activitat al nou espai sigui total o parcial el 2022. A principis de 2020 l'Ajuntament té previst posar en marxa el concurs d'idees obert a arquitectures nacionals i internacionals i segons el calendari les obres per al nou Macba podrien iniciar-se el 2021. Té solució arquitectònica més ràpida la transformació de la Capella de la Misericòrdia en el CAP Raval Nord; el consorci del Macba revertirà la cessió d'ús de la Capella de la Misericòrdia a l'Ajuntament, que procedirà a la construcció del centre sanitari.

Últimes notícies

    Publicitat