Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
MACBA
© Time Out Barcelona

Acaba la legislatura sense solució per al CAP de la Misericòrdia

Escrit per
Eugènia Sendra
Publicitat

El futur CAP Raval Nord i l'ampliació del MACBA han estat protagonistes de l'últim plenari de l'exercici 2015-2019. El govern municipal ha retirat de l'ordre del dia –tal com va fer a l'abril– la votació per anul·lar la cessió de la capella de la Misericòrdia al MACBA, de manera que es manté el projecte del museu de créixer al carrer Montalegre, un espai que ha estat reivindicat per veïns i l'equip del centre d'atenció primària en diferents mobilitzacions al llarg d'anys i l'ocupació de l'espai en l'últim mes.

En els darrers dies ha pres cos una ubicació alternativa per al CAP Raval Nord que gaudeix de cert consens entre els grups polítics i les administracions. El centre d'atenció primària podria ser una realitat a l'edifici Cub, que es construiria annex al MACBA, al carrer que condueix a la plaça de Joan Coromines (el sòl, que és propietat de la Diputació, s'oferia com una de les propostes per a l'ampliació del museu al gener). El CatSalut ha fet informes sobre els pros i contres dels dos espais: avalen la construcció del CAP al 'cub' i apunten que l'edifici comptaria amb 500 metres quadrats més que la capella de la Misericòrdia (2500 m2), tot i que també es contemplen les dificultats de mobilitat i accessibilitat al centre (caldria una zona per a vehicles i ambulàncies que el consistori ha d'estudiar on ubicar).

Foto: Maria Dias

Veïns i membres de les plataformes que defensen la construcció del CAP a la Misericòrdia es manifestaven ahir i avui han abandonat el ple mostrant el seu desacord amb crits de "Macba fora del barri" i "El vostre vot no ens representa". El ple no ha acabat amb acord, de manera que la decisió de quina opció és la més indicada per al centre d'atenció primària i l'ampliació del museu queda posposada fins al nou govern municipal. 

El que sí que s'ha aprovat al plenari i per unanimitat és la iniciativa ciutadana i el pla estratègic del nou model de Zoo de Barcelona, que han de permetre la modernització del zoològic per convertir-lo en espai dedicat a la conservació, el gaudi, l’educació i la recerca. El projecte de transformació a mig termini ha previst una inversió de 64,6 M€ per al període 2019-2031.

Últimes notícies

    Publicitat