Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Focs artificials
Foto: ShutterstockFocs artificials

Via lliure per celebrar festes majors i revetlles l'estiu 2021 a Catalunya

Les noves mesures del Procicat amplien els aforaments i permeten la reobertura de la restauració en espais culturals

Escrit per
Time Out Barcelona Editors
Publicitat

La nova flexibilització de les restriccions porta una mica d'alegria a la cultura i a les celebracions de caràcter popular. Després d'un 2020 en què es van haver de suspendre, posposar o bé reinventar-se, aquest estiu 2021 tornen les festes majors i les revetlles a Catalunya. El dilluns 7 de juny entren en vigor les noves mesures del Procicat, que se sumen a les que van entrar en vigor divendres 4 i que permeten la celebració d'activitats de cultura popular i tradicional organitzades per entitats públiques o privades. Respectant les mesures de seguretat per evitar aglomeracions, es podran celebrar tant a l'aire lliure, en un espai delimitat i estàtic, com també en espais tancats, subjectes a les normatives d'aforament. 

Tant per les festes majors com per a la resta d'activitats culturals, el límit d'aforament és del 70% i d'un màxim de 1.000 persones assegudes en teatres, cinemes, circs i auditoris; i de 3.000 en espais amb condicions de ventilació i qualitat de l'aire reforçades. La franja horària permesa va des de les 6 h del matí fins a la 1 h de l'endemà, i una altra novetat important és que es reobre la restauració en els espais culturals. 

Altres mesures que han entrat en vigor el 7 de juny són l'ampliació del 50 al 70 % de l’aforament de congressos i convencions, i de cerimònies religioses i civils, com casaments i funerals. També es permeten les festes de final de curs i de graduació i les assemblees d'entitats culturals associatives, amb l'aforament màxim del 70% i un màxim de 500 persones. 

El que es manté, encara, és el topall de 10 persones per a les reunions socials, de manera que mentre no es flexibilitzi aquest punt, sembla que no es podran celebrar revetlles privades de Sant Joan que superin aquest número. 

NO T'HO PERDIS: Sant Joan 2021 a Barcelona

Llegeix el número de juny de Time Out Barcelona, amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions d'oci i cultura de la ciutat.


 

Més de Estiu

    Últimes notícies

      Publicitat