Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Xavier Franco
© Maria Dias Xavier Franco

Xavier Franco deixa Les Magnòlies per reobrir el Saüc

Ricard Martín
Escrit per
Ricard Martín
Publicitat

En Xavier Franco, xef de Les Magnòlies d'Arbúcies, amb una estrella Michelin, ja no ho és: ens ha explicat que acaba de deixar la cuina d'aquest establiment. L'objectiu és reobrir el Saüc, el seu restaurant de tota la vida: Franco el va tancar el gener del 2016 per desavinences amb la propietat de l'hotel Ohla, i el març d'aquell mateix any va agafar la cuina de Les Magnòlies, en substitució del xef Víctor Trochi.

«Tot és molt recent, no ens vam posar d'acord en algunes coses i vam decidir separar els camins», explica Franco sobre la seva sortida d'Arbúcies. Encara que ha acomplert l'objectiu que es va marcar el 2016: Les Magnòlies ha mantingut l'estrella Michelin. Ara bé, el cuiner ja va deixar clar que la reobertura del Saüc, un dels restaurants que millor va tractar la cuina catalana des d'una perspectiva d'autor, condicionava la seva estança a La Selva. Ara ens confirma que el Saüc està en procés de reobertura: «En un any, un any i mig a tot estirar, reobrirà a Girona ciutat. Les Magnòlies va ser un temps de reflexió que em va permetre cuina amb calma. I Girona és una bona plaça per al Saüc: he viscut el frenesí de cuinar a Barcelona durant 37 anys». No descarta recuperar el guardó estel·lar per a la seva casa, però recorda que «en la meva cuina, treballar per a la Michelin no ha sigut mai un objectiu per se».

Nostàlgics de la seva cuina inspirada i potent, hereva de Santamaria, de moment en podeu gaudir al restaurant d'Aprop de l'Hotel Yurbban Trafalgar, on fa la tasca d'assessor i s'hi mengen plats de la terra i de temporada, com uns peus de porc farcits de bolets amb guisats de pèsols d'hivern.

D'Aprop
D'Aprop

Últimes notícies

    Publicitat