Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
 Restaurant Yakumanka
Foto: Restaurant Yakumanka

Yakumanka, el restaurant de Gastón Acurio a Barcelona, arriba als 100.000 cebiches servits

Des de la seva obertura l'any 2017 l'establiment dona a conèixer la gastronomia i la cultura peruana a la ciutat

Laia Jordà Sánchez
Escrit per
Laia Jordà Sánchez
Publicitat

Si sou amants del bon menjar i de tastar sabors d'arreu del món, una de les parades obligatòries a Barcelona és Yakumanka. Des del 2017, el restaurant de Gastón Acurio a la ciutat fomenta la cultura i la gastronomia peruana a través de productes de la costa mediterrània convertits en cebiches, tiraditos i piscos sours, entre d'altres. I restaurant acaba d'anunciar que ja n'ha venut 250.000 unitats d'aquestes receptes, de les quals 100.000 són cebiches, un plat peruà que la UNESCO fa poc que el va declarar patrimoni cultural immaterial de la humanitat. 

El cebiche és un dels plats més emblemàtics del país d'Acurio, un menjar que el xef ha volgut posar dins el mapa gastronòmic Barceloní al costat d'altres elaboracions que conformen la seva carta. A més d'apropar la gastronomia peruana als barcelonins i barcelonines, Acurio també ha aconseguit normalitzar mots com chaufa, llet de tigre, causa, anticucho, rocoto o ají groc, uns termes que funcionen com a homenatge a les pràctiques indígenes a les aportacions d'espanyols, xinesos i japonesos que han configurat un teixit gastronòmic ple de riquesa, sabor i color.

Yakumanka no només fa un homenatge al Perú amb la seva oferta gastronòmica, sinó que el seu nom també posa en relleu la tradició del país: 'Yakumanka' vol dir 'olla d'aigua' en llengua quítxua. Gastón Acurio va ser escollit com un dels 20 xefs més influents del món i és qui lidera la companyia, tot i que el restaurant està capitanejat per Alonso Ferraro, que treballa de la mà de Tomás de la Paz, el cap de cuina. 

Una cebicheria d'alta cuina

La gastronomia peruana es divideix en tres tipus de cuina: la cuina de costa o la marinera, la de la serra o andina i la d'herència indígena o de la selva. L'establiment ha creat la seva carta arran d'aquests tipus per oferir una autèntica experiència peruana sense sortir de Barcelona. A més dels plats, un dels principals atractius del restaurant és la cuina a la vista amb una gran vitrina de marisc i peix salvatge que prové d'arreu de l'Estat. 

Restaurant Yakumanka
Foto: Restaurant Yakumanka

El seu plat estrella és el cebiche, una oferta que va des del cebiche clàssic fins al mixt passant per d'altres més especials com el Nikkei, elaborat amb tonyina vermella, wakame, palta - alvocat, envinagrats i llet de tigre d'ají panca, mango i tamarinde.

NO T'HO PERDIS: Els millors restaurant peruans de Barcelona 

Vols estar al dia de tot el que es mou a la ciutat? Inscriu-te a la nostra newsletter i tindràs tota la info i els plans que t'agraden per gaudir de Barcelona

Últimes notícies

    Publicitat