Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Yuku
Foto: Daniel BaldaYuku

Aquesta és la barra secreta de sushi que ho està petant a Barcelona

Només es pot saber on és aquest exclusiu 'omakase' després de fer la reserva

Iker Morán
Escrit per
Iker Morán
Publicitat

"És un sopar entre amics a la meva cuina". Així presenta Manucho Arévalo la idea de Yuku Barcelona, un 'omakase' secret –la direcció de la cita només es facilita després de fer la reserva– i que en tot just un any ha aconseguit fer-se un nom entre els amants de la cuina japonesa a la ciutat.

Natural d'Argentina i autodidacte, els viatges al Japó i les ganes d'aprendre han atorgat a la proposta d'Arévalo un gran nivell, gosaríem dir que a l'alçada de les millors barres nipones de la ciutat. Ell mateix porta ingredients i eines de Japó. De fet, en arribar possiblement el trobarem ratllant el wasabi fresc, o amb el raspall per aconseguir les làmines katsuobushi que utilitza als plats. Tots dos de gran qualitat, molt lluny del que s'ofereix a la majoria de restaurants.

Una barra exquisida i amb dedicació artesana per a vuit comensals

Amb espai per a fins a vuit comensals i servei només a les nits, el format és un menú degustació que queda a les mans del xef i va variant gairebé cada setmana. O, depenent del peix del mercat, cada dia. Després de la barra, Clara Furmento completa aquest petit equip, tan àgil com sigil·lós i llisca amb elegància cada plat de la llarga seqüència que compon l''omakase'.

Yuku Barcelona
Foto: Yuku BarcelonaYuku Barcelona

El preu únic de 120 euros per persona (amb un sake de benvinguda, però sense begudes) és una bona pista del nivell amb què es treballa aquí. També dels ingredients que manegen (hi ha caviar, llamàntol, peix llimona portat del Japó...), i es fa evident una manera de treballar artesanal i de dedicació gairebé en exclusiva a cada comensal.

Tot i que part de les elaboracions s'avancen en una altra cuina on també preparen sushi per servir a domicili, davant del client es rematen tots els plats, i es preparen els nigiris, que es van servint un per un. L'arròs tebi, solt, condimentat sense traces de dolçor, és, com sempre, la millor pista per mesurar la qualitat d'una barra de sushi.

Yuku
Foto: Yuku BarcelonaYuku

A l'hora de beure, podeu optar per un maridatge amb diferents sakes o una petita carta de vins. Tot i això, molts clients opten per portar les seves pròpies ampolles que, per un petit preu de llevataps, es poden sumar al sopar.

NO T'HO PERDIS: El millor sushi de Barcelona

Llegeix el número de juliol i agost de Time Out Barcelona amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions d'oci i cultura de la ciutat

Últimes notícies

    Publicitat