Global icon-chevron-right Espanya icon-chevron-right Barcelona icon-chevron-right El MNAC amplia la col·leció d'art medieval amb obres de la col·lecció Antonio Gallardo

El MNAC amplia la col·leció d'art medieval amb obres de la col·lecció Antonio Gallardo

Advertising

Els departaments d'Economia i Coneixement i de Cultura de la Generalitat, el Museu Nacional i el col·leccionista Antonio Gallardo han signat l'acord de donació d'obres a la col·lecció d'art gòtic i romànic del MNAC. Part de les obres se cedeixen a la Generalitat (que al seu torn les cedeix al MNAC), i una altra part de la col·lecció de Gallardo serà donada a l'administració en concepte de pagament d'impostos.

Les obres de la col·lecció Antonio Gallardo representen un dels ingressos més importants per a la col·lecció d'art medieval del museu des dels anys 50. Entre les disset peces, la majoria de les quals són pintures i retaules, hi ha obres d'artistes de referència del segle XIV i XV, com els germans Serra, Bernat Martorell, Martín Bernat i Nicolás Francés. D'entre les donacions d'art romànic destaquen fragments de pintura mural procedents de monuments de Catalunya i Castella que daten del segle XII i XIII. Està previst que les obres arribin al Museu a la tardor, quan es farà la presentació oficial de les peces.

 

Share the story
Últimes notícies
    Advertising